Muzika

Bilja Krstić i "Bistrik" na Kastelu

Bilja Krstić i "Bistrik" na Kastelu
Foto: Ilustracija | Bilja Krstić i "Bistrik" na Kastelu

BANJALUKA - "Festival srpskog folklora" održaće se na Ljetnoj sceni tvrđave Kastel u Banjaluci, u periodu od sutra do 9. jula, u organizaciji Ansambla narodnih igara i pjesama (ANIP) "Veselin Masleša" iz Banjaluke.

Prvo festivalsko veče predviđeno je za zajednički koncert tri najveća banjalučka kulturno-umjetnička društva: "Veselin Masleša", "Čajavec" i "Pelagić".

Posjetioci će druge festivalske večeri imati priliku da na Kastelu uživaju u muzici i glasu Biljane Krstić i orkestra "Bistrik", dok je treće festivalsko veče rezervisano za nastup gostujućih ansambala: SCA "Oplenac" iz Toronta, FA "Vila" iz Novog Sada, CTKU "Abrašević" iz Bačke Palanke i ANIP "Masleša" kao domaćin.

"Cilj festivala je povezivanje Srba iz regiona i dijaspore, očuvanje srpske tradicije, kulture i običaja, ali i prilika da se pokaže najbolje od onoga što srpski folklor nudi, a pomenuti učesnici su svakako među najboljima u svojim oblastima te se samim tim garantuje vrhunski program banjalučkoj publici, ali i mnogobrojnim turistima", kazao je Nemanja Knežević, direktor ANIP "Veselin Masleša".

Festival su, između ostalih, podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kabinet predsjednika RS, kompanija "M:tel" i KC Banski dvor.

Ulaznice se mogu nabaviti svakog dana u periodu od devet do 23 časa na Trgu Krajine, ali i svake festivalske večeri na ulazu u Kastel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije