Muzika

Bjesovi su se vratili (VIDEO)

Bjesovi su se vratili (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Bjesovi su se vratili (VIDEO)

Tog 6. septembra prošle godine, sve nas je iznenadila poruka na zvaničnoj FB stranici da Bjesovi prestaju s radom. Međutim, na sreću njihovih fanova, bend se vratio na pozornicu osvježen "novom krvlju" u grupi.

Poslije nekoliko dana nagađanja i spekulacija, lider i osnivač benda Zoran Marinković Marinko otkrio je zašto je donio tu odluku.

"U subotu, 26. avgusta 2023. godine, u toku povratka sa svirke na Ušću, u Beogradu, doživeo sam jednu vrlo neprijatnu situaciju. Vrlo, vrlo, neprijatnu situaciju. To je bio TIPON. Shvatio sam da treba da stanemo sa radom, zato što se 27. septembra 1997. godine, posle koncerta u Domu JA u Gornjem Milanovcu, desila identična situacija koja je iznedrila prvi raspad Bjesova" rekao je Marinko.

Potom je nastavio:

"Kada smo taj prvi put stali sa radom, vreme je pokazalo da je to bila prava odluka, jer smo potom dobili mogućnost za razmišljanje o nekim drugim stvarima."

Sada, nešto više od šest mjeseci kasnije, Bjesovi su donijeli još jednu dobru oduku i vratili se.

A za povratak su, kako drugačije, odabrali salu "Amerikana" Doma omladine Beograd. Prvi put u karijeri. I sa novom postovavom koju sada čine Zoran Marinković Marinko (vokal), Slobodan Vuković Billy (gitara), Mihailo Laušević (gitara), Marko Marković (bas) i Miloš Knežević (bubnjevi).

Nova postava jeste osnažena i podmlađena, sa novom energijom i entuzijazmom, ali na repertoaru su bile sve antologijske pjesme benda. "Bolje ti", "Kiša", "Čak i da mogu", "Kad mi stane dah", "Ime"... Kao i mnoge druge, prenosi "HeadLiner".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije