Muzika

Pratite nas na Google news

Bob Geldof: U moje vrijeme rokenrol je bio izvor ideja

Bob Geldof: U moje vrijeme rokenrol je bio izvor ideja
Foto: Julie Koretz/Facebook | Bob Geldof: U moje vrijeme rokenrol je bio izvor ideja
Tanjug

Bob Geldof, irski muzičar i poznati svjetski humanitarac izjavio je na pres konferenciji na Nišvilu da je zajednički moguće riješiti problem siromaštva, koji sa sobom nosi i druge probleme, između ostalih, problem identiteta.

"A ideja o identitetu korjen je svih velikih problema u svijetu", rekao je novinarima u Nišu Geldof, koji je 1985. na Vembli stadionu u Londonu organizovao čuveni koncert "Live aid" za gladne u Etiopiji.

Geldof je rekao da je nekad rokenrol bio izvor ideja, centralna kičma kulture, a da su danas to pametni telefoni.

"U moje vrijeme to je bio rokenrol, imao sam 12 godina, slušao elementarne izvođače, među kojima i Dilana, koji su govorili o promenama. I mi smo počeli da mijenjamo stvari", rekao je Geldof na konfeernciji za novinare, a prenosi Blic.

Upitan o mogućnosti fuzije irske muzike i džeza Geldof je rekao da je irska muzika "vro stara i elegantna, a džez je čak i u svojoj najprimitivnijoj formi vrlo elegantan"".

Kazao je da je više volio bluz nego džez i da je s 15 godina svirao u Dablinu s Džonom Li hukerom.

"I dalje sviram s Bmtown rats, upravo smo prošle nedelje završili novi album, ali dio mene želi da radi nesto više interno, tako da solo bend sa kojim sviram od 1996. zadovoljava taj interni dio mene. Oni su nevjerovatna grupa muzičara i svirali su s mnoštvom muzičara koji su nastupali na Nišvilu ranije", naveo je Geldof.

Kazao je još da je jedina osoba koja je uspjela da spoji irsku muziku s džezom Van Morison, s kojim su, dodao je, svirali svi njegovi muzičari.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije