Muzika

Boemsko, ali i romantično veče uz Georgieva

Boemsko, ali i romantično veče uz Georgieva
Foto: N.N. | Boemsko, ali i romantično veče uz Georgieva u Banjaluci

Boemski koncert pop kantautora Vlade Georgieva održan je u subotu naveče na prostoru vodenog parka "Aquana" u Banjaluci. Pozdravivši banjalučku publiku, kojoj je dobro poznat po baladama, Georgiev je kazao da se nada da će im se podjednako svidjeti i njegove nove pjesme s albuma koji treba uskoro da izađe, a nosiće naziv "Boemski".

Sa njegovim izlaskom na binu počela je da pada kiša, ali on nije dopustio prisutnima da odu.

"Mislim da se ova kiša šali, nemojte pobjeći odmah, molim vas. Došao sam boemski večeras kod vas, a vi raširili kišobrane. Uživajte pa ako malo i pokisnemo neće nam ništa biti, nismo od šećera", rekao je Georgiev.

Prva pjesma sa novog albuma koju je izveo nosi naziv "Samo jedan tren mi daj". "Znam da vam je iznenađenje slušati nove pjesme koje nikada niste čuli, a nadam se da je i privilegija", rekao je on.

I kao što je na samom početku koncerta naveo, kiša se samo našalila, pa je ubrzo prestala, a on je publiku obradovao starim numerama poput "Živim sad", "Anđele", "Reci ne ili da", "Šta bi prijatelji moji", "Iskreno".

U svom boemskom stilu kazao je da su vlast, politika i mediji učinili da je sramota popiti čašu vina, a da nije sramota ubiti čovjeka i slagati, pa je odmah od konobara zatražio čašu vina.

Legendarni Barba je svima koji su došli na koncert omogućio više nego kvalitetan doživljaj, gdje su uživali u odličnoj muzici i interakciji s izvođačem, a kroz skoro tri sata nastupa vidjelo se da mu Banjaluka nije samo još jedna stanica "za odraditi", već da istinski uživa, baš kao i oni koji su došli da ga slušaju.

Publika se dobro zabavljala, posebno uz one numere koje su aranžerski sada urađene u bržem ritmu, ali i uz one sporije, uz koje je veče dobila i romantičnu notu. Georgiev je nekoliko puta apelovao na prisutne da ne snimaju i ne slikaju, već da uživaju u koncertu jer, kako reče, šta ima ljepše od toga da na pravi način proživimo trenutak u kojem se nalazimo. Koncert je organizovala agencija "Queen estrada"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije