Muzika

Pratite nas na Google news

Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku

Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku
Foto: B. Brezo | Banjalučki muzičar Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku
David Jojić

Pjevač banjalučkog rokenrol benda "Fjužna pruga" Bojan Madžar, koji se predstavlja pod pseudonimom Zdoje, u saradnji sa muzičarkom Kristinom Moconjom predstaviće svoj prvi singl pod nazivom "Moćni ponedeljak".

Pjesma će biti promovisana u utorak, 22. septembra, u 20 časova u kafeu "Rock Symphony", a posjetioci će biti u prilici da čuju unplugged verziju pjesme i pogledaju spot.

Tekst za pjesmu i režiju spota potpisuje Bojan Madžar, beat je radio Ognjen Babić Babac, aranžman Dragan Moconja i Bojan Madžar, za miks i master singla bio je zadužen Marko Tica, a iza kamere i u montaži našao se Vedran Ševčuk Alf. Gitarske dionice potpisuje takođe Dragan Moconja.

Muzičar ističe da je pjesma nastala u periodu izolacije izazvane virusom korona, kada je bilo više vremena i inspiracije za pisanje, a posvećena je Bojanovoj prvoj ljubavi - rep muzici. 

"Rep muzika je moja prva ljubav te sam odlučio da se u 31. godini nakon dugogodišnjeg bavljenja rokenrolom posvetim tome. Beskrajno sam srećan što je upravo Kristinin vokal ovoj pjesmi dao jednu pozitivnu notu, lepršavost i poruku, jer smo i privatno jako bliski, a sva ljepota muzike i jeste u tome što se njome bavim s dragim i bliskim ljudima, od kojih svakodnevno učim", rekao je Madžar.

"Moćni ponedeljak", kako ističe muzičar, je mala pjesma o velikom drugarstvu, o ekipi u kojoj je sve moguće pa tako i postojanje "moćnog ponedeljka", za koji je u onom njegovom bukvalnom smislu zadužen Marko Tica.

"Zato bih ovu pjesmu nazvao našom, a ne svojom, jer je svako ko je učestvovao u njenom nastanku dao mali dio sebe i učinio je našom", navodi Madžar i dodaje da radi na novom materijalu te da publika uskoro može očekivati novi singl i spot.

I muzičarka Kristina Moconja saglasna je da je period izolacije, osim vremena za najbliže, bio i period u kojem se rodila inspiracija za neke nove projekte.

"Tako je Bojan svoje izvanredne sposobnosti za igru riječima utopio u novonastali hit. Koliko je ponedjeljak moćan u našoj odabranoj ekipi otkriva upravo ova pjesma. Pored kvalitetnog smisla za humor, kvalitetne melodije i zabave, zaista smo svi uživali u samom procesu nastanka i prezentacije ovog muzičkog prvenca", rekla je Moconja.

Ona naglašava da joj je čast i zadovoljstvo dijeliti taktove ove pjesme.

"Mislim da je ona pravo osvježenje i potrebni dašak pozitivne energije koja nam svima nedostaje u tekućoj godini. Ona je apsolutno domaći, interni i lični omaž svemu onome što mi jesmo i na svako slušanje nam izmami osmijeh na lice pa se nadamo da će isto činiti i slušaocu. Ispratićemo premijeru i rađanje 'Moćnog ponedeljka' i sa sigurnošću napuniti baterije i kreativni dio mozga za muzičke poslastice koje tek slijede", ističe Moconja.

Pored singla "Moćni ponedeljak", Bojan i Kristina Moconja i Milana Smiljanić izvešće još pet pjesama lokalnih bendova, pa će se na repertoaru naći singlovi "Tupas mene", "Aurore", "Sopota", "Balkan Expressa" i benda "Tattoo" iz Prijedora. Osim vokala, na sceni će se naći i poznati domaći muzičari Draženko Kopuz (bubanj), Dragan Moconja (gitara), Nemanja Gaković (bas gitara), Vladimir Maksimčuk (gitara i vokal) i Stefan Nikić (klavijatura).

Nadimak

Bojan Madžar je na predstavljanju novog singla odlučio da nastupi pod pseudonimom Zdoje, a, kako ističe, "krivci" za ovaj nadimak su najbliži prijatelji.

"Zdoje je, u stvari, u slengu ili kako mi volimo reći na šatrovačkom Jezdo, a taj nadimak mi je beskrajno simpatičan jer su za njega glavni krivci Dragan Moconja i Marko Tica, koji su sa mnom radili na ovoj pjesmi. Zdoje ili Jezdo je u stvari nadimak po uzoru na kultni lik iz serije 'Bolji život', Jezdimira Uskokovića, kojeg je odigrao pokojni velikan domaćeg glumišta Dušan Poček", rekao je Madžar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije