Muzika

Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku

Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku
Foto: B. Brezo | Banjalučki muzičar Bojan Madžar o prvom singlu: Omaž prijateljstvu kroz rep muziku

Pjevač banjalučkog rokenrol benda "Fjužna pruga" Bojan Madžar, koji se predstavlja pod pseudonimom Zdoje, u saradnji sa muzičarkom Kristinom Moconjom predstaviće svoj prvi singl pod nazivom "Moćni ponedeljak".

Pjesma će biti promovisana u utorak, 22. septembra, u 20 časova u kafeu "Rock Symphony", a posjetioci će biti u prilici da čuju unplugged verziju pjesme i pogledaju spot.

Tekst za pjesmu i režiju spota potpisuje Bojan Madžar, beat je radio Ognjen Babić Babac, aranžman Dragan Moconja i Bojan Madžar, za miks i master singla bio je zadužen Marko Tica, a iza kamere i u montaži našao se Vedran Ševčuk Alf. Gitarske dionice potpisuje takođe Dragan Moconja.

Muzičar ističe da je pjesma nastala u periodu izolacije izazvane virusom korona, kada je bilo više vremena i inspiracije za pisanje, a posvećena je Bojanovoj prvoj ljubavi - rep muzici. 

"Rep muzika je moja prva ljubav te sam odlučio da se u 31. godini nakon dugogodišnjeg bavljenja rokenrolom posvetim tome. Beskrajno sam srećan što je upravo Kristinin vokal ovoj pjesmi dao jednu pozitivnu notu, lepršavost i poruku, jer smo i privatno jako bliski, a sva ljepota muzike i jeste u tome što se njome bavim s dragim i bliskim ljudima, od kojih svakodnevno učim", rekao je Madžar.

"Moćni ponedeljak", kako ističe muzičar, je mala pjesma o velikom drugarstvu, o ekipi u kojoj je sve moguće pa tako i postojanje "moćnog ponedeljka", za koji je u onom njegovom bukvalnom smislu zadužen Marko Tica.

"Zato bih ovu pjesmu nazvao našom, a ne svojom, jer je svako ko je učestvovao u njenom nastanku dao mali dio sebe i učinio je našom", navodi Madžar i dodaje da radi na novom materijalu te da publika uskoro može očekivati novi singl i spot.

I muzičarka Kristina Moconja saglasna je da je period izolacije, osim vremena za najbliže, bio i period u kojem se rodila inspiracija za neke nove projekte.

"Tako je Bojan svoje izvanredne sposobnosti za igru riječima utopio u novonastali hit. Koliko je ponedjeljak moćan u našoj odabranoj ekipi otkriva upravo ova pjesma. Pored kvalitetnog smisla za humor, kvalitetne melodije i zabave, zaista smo svi uživali u samom procesu nastanka i prezentacije ovog muzičkog prvenca", rekla je Moconja.

Ona naglašava da joj je čast i zadovoljstvo dijeliti taktove ove pjesme.

"Mislim da je ona pravo osvježenje i potrebni dašak pozitivne energije koja nam svima nedostaje u tekućoj godini. Ona je apsolutno domaći, interni i lični omaž svemu onome što mi jesmo i na svako slušanje nam izmami osmijeh na lice pa se nadamo da će isto činiti i slušaocu. Ispratićemo premijeru i rađanje 'Moćnog ponedeljka' i sa sigurnošću napuniti baterije i kreativni dio mozga za muzičke poslastice koje tek slijede", ističe Moconja.

Pored singla "Moćni ponedeljak", Bojan i Kristina Moconja i Milana Smiljanić izvešće još pet pjesama lokalnih bendova, pa će se na repertoaru naći singlovi "Tupas mene", "Aurore", "Sopota", "Balkan Expressa" i benda "Tattoo" iz Prijedora. Osim vokala, na sceni će se naći i poznati domaći muzičari Draženko Kopuz (bubanj), Dragan Moconja (gitara), Nemanja Gaković (bas gitara), Vladimir Maksimčuk (gitara i vokal) i Stefan Nikić (klavijatura).

Nadimak

Bojan Madžar je na predstavljanju novog singla odlučio da nastupi pod pseudonimom Zdoje, a, kako ističe, "krivci" za ovaj nadimak su najbliži prijatelji.

"Zdoje je, u stvari, u slengu ili kako mi volimo reći na šatrovačkom Jezdo, a taj nadimak mi je beskrajno simpatičan jer su za njega glavni krivci Dragan Moconja i Marko Tica, koji su sa mnom radili na ovoj pjesmi. Zdoje ili Jezdo je u stvari nadimak po uzoru na kultni lik iz serije 'Bolji život', Jezdimira Uskokovića, kojeg je odigrao pokojni velikan domaćeg glumišta Dušan Poček", rekao je Madžar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije