Muzika

Breskvica i Teja Dora oduvale moćnim patriotskim baladama

Breskvica i Teja Dora oduvale moćnim patriotskim baladama
Foto: Printscreen/RTS | Breskvica i Teja Dora sve oduvale moćnim patriotskim baladama

BEOGRAD - Poslije dvije polufinalne večeri, došlo je na red i veliko finale "Pesme za Evroviziju".

Publika i žiri imaće težak posao da večeras izaberu jednog od 16 takmičara koji će se truditi da ostave najbolji utisak i pokažu da baš oni imaju to što treba da predstavljaju Srbiju u Malmeu.

Teja Dora i Breskvica koje su među favoritima večeras su oduvale moćnim patriotskim baladama. 

Teja Dora imala je fantastičan nastup pod rednim brojem 4 na takmičenju "Pesma za Evroviziju".

Pevačica je sa puno snažnih emocija otpjevala pesmu "Ramonda" koja govori o velikom stradanju u Prvom svjetskom ratu, ali i o tome da uvijek postoji nada da će biti bolje.

Pjeva o "lila ramond", cvijetu koji je otkriven 1884. godine. Pronašao ga je dvorski ljekar kralja Milana Obrenovića, dr Sava Petrović. Cvijet je potom nazvan Natalijina ramonda, po kraljici Nataliji Obrenović, koju je srpski narod obožavao. U pitanju je ugrožena vrsta koja se teško nalazi, a raste na nepristupačnim mjestima, uglavnom na suvim i hladnim terenima.

Teodora Pavlovska, rođena je u Boru 1992. Teodora je pevač, pijanista, kompozitor, tekstopisac i muzički producent. Prvi je izvođač iz Srbije koji je na platformi Spotifaj imao više od 3.000.000 slušalaca.

Dobitnica je dijamantske ploče u Turskoj, platinaste u Indiji i niza zlatnih u Evropi. Izvođač je numera koje prate seriju Južni vetar. Diplomirala je na Berkliju. Učestvovala je na brojnim festivalima među kojima su "Music Week", "Arsenal fest", „Egzit“…

Anđela Ignjatović Breskvica, jedan od najvećih favorita "Pesme za Evroviziju", nastupila je pod rednim brojem 3 i izvela pjesmu "Gnezdo orlovo".

Iako je na društvenim mrežama najavljivano da će njena krila ovog puta biti znatno veća, pjevačica je ipak na scenu izašla s identičnim koja je nosila u prvom polufinalu, te je publika ostala zbunjena.

Anđela Ignjatović poznata pod umetničkim imenom – Breskvica, ima izgrađen prepoznatljiv muzički stil koji joj je donio ogroman broj obožavalaca.

Jedna je od najpopularnijih pevačica mlađe generacije, a njeni spotovi bilježe višemilionske preglede. (Kurir, RTS)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije