Muzika

"Brkovi" na tvrđavi Kastel obilježavaju 20 godina karijere

"Brkovi" na tvrđavi Kastel obilježavaju 20 godina karijere
Foto: Ustupljena fotografija | "Brkovi" na tvrđavi Kastel obilježavaju 20 godina karijere

BANJALUKA - "Brkovi", Jedan od najpopularnijih bendova u regiji, ove godine obilježavaju 20 godina postojanja benda i aktivnog rada, te će tim povodom održati nastupe širom regije, a na programu je i Banjaluka, gdje je najavljen koncert na tvrđavi Kastel 16. avgusta.

Kako saopštavaju organizatori ovog nastupa - "OK team" - "Brkovi" postoje od 2004. godine.

"Sa dolaskom novog pjevača Shamse69 (Vedran Pehar) 2007. godine bend kreće od nule. Shamso69 je ujedno i autor velike većine njihovih pjesama. Kroz svoj rad, ekipa iz benda stvara jedan potpuno novi stil koji nazivaju 'PunkFolkWellness'. Upravo je to naslov prvog albuma, čijim izlaskom 2009. godine kreće početak uspjeha benda.  Niko do tada narodnu muziku nije svirao na takav način, miješajući je prvenstveno s punkom i rockom, a povremeno i s metalom i reggaeom", navedeno je u saopštenju "OK teama".

Dalje se navodi da  pojavom društvenih mreža poput Facebooka i Youtubea, bend u kratkom periodu uspijeva doći do velike baze fanova.

"Drugi album 'Društvo brkatih mladića' nastavlja ubrzano podizati interes za bend širom regije, gdje stiču veliku popularnost. Iza njih je danas osam studijskih albuma i veliki broj koncerata odsviranih u regiji, Evropi i svijetu", pojašnjavaju organizatori ovog nastupa.

Dvadeset godina nepredvidivog i divljeg muzičkog pravca Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica sviraće pred svojim najvjernijim fanovima 16. avgusta na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

"Danas je u pretprodaju pušten ograničeni broj ulaznica po cijeni od 15 KM za ovaj spektakl, koje se mogu kupiti putem prodajnog servisa www.gigstix.ba - online, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH", zaključeno je u saopštenju "OK teama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije