Muzika

"Brodolom" umjesto panike širio ljubav

"Brodolom" umjesto panike širio ljubav
Foto: Ilustracija | "Brodolom" umjesto panike širio ljubav

Oko 8.000 posjetilaca uživalo je u subotu veče u jedinstvenom muzičkom spektaklu "Brodolom love story" na carinskoj zoni Šićki Brod u Tuzli.

Po 11. put "Brodolom" je okupio velike i poznate DJ-eve, ali i brojne ljubitelje elektronske muzike.

Ova ljetna zabava poznata je po tome da se posjetioci oblače u bijelo, kao i na "White Sensation Partyju".

"Brodolom" je osmišljen tako da konstantno publiku drži zainteresovanom i uključenom u divnu muzičku čaroliju, koju su ove godine za posjetioce na stejdžu kreirali perfekcionisti zvuka elektronske muzike Guy J, Eelke Kleijn, After Affair, Soole, te Fluid Girls.

Uz podršku najsavremenije tehnike, ozvučenja, LED rasvjete, velikih ekrana, pare... posjetioci su satima uživali uz bitove i ritmove house muzike.

"Posjetiocima se nudi gotovo savršen muzički užitak, prepun emocija i melodičnih putovanja koja za mix pultom kreira pomenuta ekipa svjetski poznatih imena", poručio je Nedim Begić, član organizacionog tima festivala. Dodao je da se u Tuzli posljednjih 10 godina održava prava muzička poslastica koju mladi ne moraju tražiti van granica BiH.

"Brodolom", ljetni koncept zabave, prvi put je organizovan 2007. godine na inicijativu grupe mladih entuzijasta, uz odličan vizuelni video-audio sistem. Prvobitno je organizovan na jezeru Modrac u Lukavcu. Te godine 500 gostiju je i pored pozivnice za party moralo biti obučeno u bijelo.

Pet godine poslije, broj gostiju iz BiH i regije se povećao te je lokacija bila premala da primi sve. Naredne godine "Brodolom" se preselio u Tuzlu.

Organizatori poručuju da je spreman i u narednom izdanju pokazati veličinu i mogućnosti koje pruža scena elektronske muzike kako bi se zabavile sve generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije