Muzika

Pratite nas na Google news

Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS

Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS
Foto: N.N. | Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS
N.N.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem RS, najavljuje završnu predstavu brodvejskog hit mjuzikla "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam". Predstava će biti održana sutra veče u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci, s početkom u 20 časova.

Mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam" priča je o grupi tinejdžera štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Vašingtonu.

Istovremeno, publika ima priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama van samog takmičenja. Ovaj hit mjuzikl izvođen je tri godine zaredom na Brodveju, gdje je osvojio i dvije "Tony" nagrade. Predstava je pogodna za publiku starosti od 12 godina pa nadalje.

Mjuzikl je okupio 16 mladih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica iz gradova širom BiH. Produkcijski tim predvode Eron Tilen, umjetnički direktor čikaškog "Marriott" teatra, i Rajan T. Nelson, profesor na "Northwestern University" i muzički direktor "Marriott" teatra.

Najčitanije