Muzika

"Brutal Protest": Nova pjesma inspirisana spojem noći i muzike

"Brutal Protest": Nova pjesma inspirisana spojem noći i muzike
Foto: N.N. | "Brutal Protest": Nova pjesma inspirisana spojem noći i muzike

Banjalučki rep sastav "Brutal Protest" objavio je novi video-spot za singl "Noć, noć", koji je inspirisan poznatom pjesmom Momčila Bajagića Bajage, "Verujem, ne verujem". Kako ističu iz benda, pjesma je inspirisana spojem noći i muzike u jednu cjelinu.

"Pjesmu smo počeli raditi početkom marta, kada smo u jednoj seansi od dva sata napisali tekstove i snimili sve vokale. Zatim smo radili miks i mastering u više seansi i na kraju je sve završeno krajem marta. Miloš, Žila i ja napisali smo tekst, instrumental je radio Mantra, a na bek vokalima je nova nada banjalučke scene Daka", rekao je Petar Runjaić Rope iz sastava "Brutal Protest".

Grupa je spot za novu pjesmu snimala na nekoliko lokacija u Banjaluci, a kako ističu, jedan od interesantnijih prostora na kojem su radili je prostor jednog zatvorenog butika, gdje je bend iskoristio prazne police i lutke kako bi dobio što interesantnije snimke.

"Spot je snimljen za dva dana, odnosno za dvije noći smo ekspresnom brzinom sve snimili, jer je bila priča da počinje izolacija i policijski čas. Dejan Grujičić zadužen je za snimak, kao i za kolor korekciju, a Desimir Škorić za svjetlo, montaža i editing su djelo Željka Žilića", rekao je Runjaić.

Ideju da Bajagin refren poveže sa novim singlom grupa je dobila prije pola godine, a refren se odlično uklopio sa tekstom "Brutal Protesta".

"Mislimo da smo udahnuli novi život tom refrenu, jer je urađen iz drugog ugla što se tiče i muzike i same interpretacije. Ali kako se Bajagi pjesma svidjela, dobili smo i potvrdu da smo uradili nešto dobro ovom kombinacijom, a mislim da je najvažnije to što se našoj publici svidjelo", zaključio je Runjaić.

Ono što je interesantno za ovaj novi singl je činjenica da je spot nastao i prije nego što je sama pjesma bila završena.

"Versovi i refreni su snimljeni bez urađenog miksa i masteringa i tad smo našli tu lokaciju butika sa napuštenim policama i lutkama, koje je trebalo za nekoliko dana da budu iznesene iz tog prostora. Brzo smo pozvali vlasnika i tamo snimili kadrove", prisjetio se Runjaić.

Pojava pandemije virusa korona uticala je na rad muzičara širom planete, pa tako i na rad "Brutal Protesta", ipak, kako iz grupe ističu, pandemije su bile i prije i sve su prošle.

"Samodisciplinom, izolacijom i pridržavanjem preventivnih mjera možemo ublažiti posljedice pandemije virusa korona. Mi smo definitivno iskoristili vrijeme da završimo neke projekte koje smo ranije započeli, što od kuće, što u nekim pojedinačnim dolascima u studio. Od početka godine pa do sad snimili smo preko 20 pjesama, koje će biti raspoređene na dva albuma. Tačnije, jedan EP album 'Životinje' i mixtape 'Žgadija'", rekao je Runjaić.

Iz "Brutal Protesta" poručuju da će publika u narednom periodu imati priliku da čuje ostatak novog materijala koji dolazi nakon kraće pauze.

"Kako smo imali manju pauzu u radu, odlučili smo sve to podijeliti sa publikom. Pjesme smo podijelili u dva projekata iz razloga što će se sam koncept i tematika pjesama razlikovati. Što se tiče nastupa, nismo razmišljali o konceptu kako bi te svirke trebalo da izgledaju, jer smo trenutno u fazi završavanja pjesama, a nadam se da ćemo se u skorije vrijeme vidjeti na nekoj svirci", poručio je Runjaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije