Muzika

Bubnjar Offspringa uklonjen iz benda jer nije htio da se vakciniše protiv kovida

Bubnjar Offspringa uklonjen iz benda jer nije htio da se vakciniše protiv kovida
Foto: Instagram | Bubnjar Offspringa uklonjen iz benda jer nije htio da se vakciniše protiv kovida

Bubnjar američkog rok-benda "Offspring" Pit Parada uklonjen je iz benda, jer je odbio da se vakciniše protiv virusa korona, kako on kaže, iz zdravstvenih razloga.

U objavi za medije, bubnjar je naveo da ima rijetki autoimuni poremećaj zbog kojeg, kako mu je doktor preporučio, ne smije da se vakciniše.

Muzičar, koji sa bendom nastupa od 2007. godine, napisao je juče (3. avgusta) na svom Instagram profilu da je, očigleno, nesposoban da ispuni ono što industrija muzike zahtijeva od njega (nije jasno naveo šta očekuju), dodajući da je nedavno odlučeno da "nije sugurno" da bude dio benda.

Bend, koji je trebalo da krene na američku turneju 8. avgusta , nije se oglasio povodom izjava ovog člana benda.

Pit Parada još od djetinjstva boluje od Gilen Bareovog sindroma, odnosno, neurološkog poremećaja u kojem imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema, pa prema preporuci ljekara, nije još uvijek sigurno da li će proces vakcinacije protiv virusa korona pogoršati njegovo stanje.

"Offspring" još nije javno priznao odlazak Parade, ali bubnjar je u svom postu rekao da ne zamjera bendu na njihovoj odluci.

"Nemam negativna osjećanja prema svom bendu", napisao je. "Oni rade ono što smatraju da je najbolje za njih, dok ja radim isto."

(NME.com/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije