Muzika

Pratite nas na Google news

Bubnjar grupe Pink Floyd dolazi u Beograd

Bubnjar grupe Pink Floyd dolazi u Beograd
Foto: Facebook/Nick Mason (Official) | Bubnjar grupe Pink Floyd dolazi u Beograd
Beta

Na svjetski dan muzike, 21. juna ove godine u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava Centru u okviru velike svjetske turneje pod nazivom "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" (Nick Mason’s Saucerful of Secrets).

Projekat "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" imao je premijeru u Londonu maja 2018. godine.

To je bio prvi Mejsonov nastup od 2005. kada je zajedno sa Pink Floydom nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nik Mejsona i supergrupe u velikim svhetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe Pink Floyd koje će beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna u Sava Centru.

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do posljednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svjetsku turneju "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" koju je nazvao po drugom albumu grupe iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspješnim i poznatim svjetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, a ostali članovi su Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Floydima poslije odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije