Muzika

Cane i Partibrejkersi napravili svirku za nezaborav na Tašmajdanu

Cane i Partibrejkersi napravili svirku za nezaborav na Tašmajdanu
Foto: Tanjug | Cane i Partibrejkersi napravili svirku za nezaborav na Tašmajdanu

Rokeri Partibrejkers su u subotu uveče na "Tašmajdanu", na svom prvom velikom beogradskom koncertu od početka Kovid 19 pandemije, u dva časa raspoloženo i glasno podsjetili na neke od najznačajnijih pjesama uticajne i skoro 40 godina duge karijere.

Pjevača benda Zorana Kostića Cane i gitariste Nebojše Antonijevića Antona na trećem samostalnom koncertu na stadionu "Tašmajdan", gde je bio 1996. i 2016. godine, svirao je pred oko pet hiljada posjetilaca zasluživši ovacijama poziv na dva bisa.

Partibrejkersi su koncert otvorili pjesmom "Noć", sa simboličnim refrenom "Tražim te...", prije koje se Kostić zahvalio posjetiocima što su došli, primjetivši da su "nezamislive stvari počele da se ostvaruju..."

"Pobjedimo strah i provedimo se večeras. Strah nije za slobodnog čoveka", poručio je Kostić.

Petočlani Brejkersi u koncert su ušli rafalno pršteći pjesme "Ako si", "Zemljotres", "Lobotomija" i "Ćutanje", potvrdivši nedavnu Kostićevu izjavu Tanjugu da, i nakon višemjesečnog koncertnog posta, prekinutog tek ovo leta, "bend funkcioniše kao sat".

"Nismo loši, a? Svi zajedno...", upitao je frontmen Partibrejnersa dobivši kao odgovor aplauze odobravanja.

Već je "Put" bio prilika da se Anton lagano razmaše solom, uz par baklji i čak nekoliko prskalica upaljenih na "Tašu".

"Znači korona, boleština, sr.. e, ispiranje mozga... Kako se snalazite ljudi? Verovatno dobro, ako mogu da razaberem... Život u svoje ruke i ne dajte ga nikom", oglasio se Kostić prije Brejkers klasika "Hiljadu godina" i čuvenog stiha "jedan poziv menja sve".

"Polupismeni seljaci drže vas u šaci... ne daj da se igraju sa tobom, da te čine budalom", recitovao je Kostić, zaključivši: "Hiljadu godina, sada i nikada više".

Partibrejkersi su u drugu polovinu nastupa podjednako moćno ušli otprašivši "Sirotinjsko carstvo", "Noćas u gradu" i "Ono što pokušavam", dok su sa posebnim oduševljenjem posjetioci dočekali "Hipnotisanu gomilu", a hit "Kreni prema meni" je izazvao komešanje i šutku u prvim redovima.

Jedna od najprepoznatljivijih pjesama beogradskog benda "Hoću da znam" raspjevala je Taš, a Kostić je poseban aplauz zaslužio ubacivši u uvek dirljivu, produhovljenu "Molitvu", sa kojom je zvanično završen nastup, poruku: "Čuvajte se ljudi!"

Višeminutne ovacije dozvale su Caneta, Antona i družinu ponovo na pozornicu gde su raspalili "Mesečevu kći", "Dugo te nema", "Gramzivost i pohlepu" i "Kako je teško".

Za kraj koncerta na Tašu Partibrejkersima su se kao gosti pridružili članovi legendane Ju grupe basista Žika Jelić i gitarista Dragi Jelić za "Stoj Džoni".

"Ljudi čuvajte se. Na kraju krajeva, sve ovo zezanje je ozbiljno", poručio je Kostić u završnici. Treći Tašmajdan Partibrejkersa odjavljen je sa "Ona živi na brdu" i "Najbolje se putuje kada putuješ sam", dugotrajnim aplauzima, uzvicima odobravanja i - vatrometom iznad stadiona.

A onda se uz reči Kostića: "Ovo je neplanirano! ", desio povratak benda za kratki drugi bis i "Uličnog hodača".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije