Muzika

Četiri godine od smrti Kemala Montena

Četiri godine od smrti Kemala Montena
Foto: Fena | Četiri godine od smrti Kemala Montena
N.N.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić danas je položio cvijeće na grob Kemala Montena u Aleji velikana na groblju Bare, povodom četvrte godišnjice od njegove smrti.

"Ovaj veliki kantautor, Sarajlija, Bosanac ostavio je neizbrisivi trag na muzički život Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i šire. Pamtit ćemo ga po njegovoj jednostavnosti i ljudskosti, istinskoj zaljubljenosti u svoj rodni grad. Svojim pjesmama i gitarom ispričao je neke od najljepših muzičkih priča o ljubavi, životu,… kao i svojevrsnu himnu  Sarajevo, ljubavi, moja. Jedinstvena i neponovljiva muzička veličina, ali i prava sarajevska raja. Takav je bio naš Kemo", istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Trivić je obišao i grob i odao počast najboljem bosanskohercegovačkom košarkašu svih vremena, Mirzi Delibašiću, saopšteno je iz Gradske uprave.

Poznati bosanskohercegovački kantautor preminuo je 21. januara 2015. godine u Zagrebu, usljed komplikacija nakon transplantacije bubrega.

U toku svoje bogate karijere kantautora, Monteno je stvorio ne samo vlastiti muzički potpis na domaćoj zabavnomuzičkoj sceni, nego je svojim pjesmama znao doprinijeti i uspjehu svojih kolega pjevača-prijatelja. Sarađivao je s brojnim poznatim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Mahir Paloš, Neda Ukraden, Ismeta Krvavac, Dražen Žerić, Paula Jusić i drugi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije