Muzika

"Crvena jabuka" priprema koncerte: "Nekako s proljeća" uživo i online

"Crvena jabuka" priprema koncerte: "Nekako s proljeća" uživo i online
Foto: N.N. | "Crvena jabuka" priprema koncerte: "Nekako s proljeća" uživo i online

Grupa "Crvena jabuka" uskoro će razveseliti svoje obožavaoce sa dva koncerta koja će tokom marta održati u Zagrebu i Beogradu.

Kako obavještavaju iz ove grupe, koncerti su nastavak napornog rada započetog još prošle godine, kada je "Crvena jabuka" izdala svoj novi album "Tvrđava", a koji se odmah po izlasku našao na prvom mjestu najprodavanijih domaćih albuma.

Ovaj popularni bend predvođen Draženom Žerićem Žerom sprema se uskoro objaviti i peti službeni singl i spot s aktuelnog albuma. Riječ je o pjesmi "Nebesko platno" posvećenoj Davoru Papiću, tvorcu vizuelnog identiteta "Crvene jabuke".

"Dvije godine nakon posljednjeg održanog koncerta u Beogradu, 'Crvena jabuka' će ponovo 8. marta zasvirati u poznatoj 'Kombank dvorani'. Koncertom naziva 'Nekako s proljeća' ujedno će obilježiti i Međunarodni dan žena, a biće to jedan od prvih koncerata pred publikom nakon izbijanja epidemije virusa korona. Samo dan nakon beogradskog koncerta, 9. marta 'Crvena jabuka' priprema prvi virtualni spektakl u Zagrebu, a koncertni repertoar sastavljen je od pjesama s novog albuma 'Tvrđava' te starijih hitova uz koje su odrastale brojne generacije", saopšteno je iz benda.

Zagrebački virtuelni koncert prvi je njihov takav koncert, a svoje obožavaoce pozivaju da budu dio te jedinstvene priče. U nedostatku publike, koja baš uvijek doprinosi sjajnoj atmosferi na njihovim koncertima, organizatori "Music Time" u saradnji s "Croatia Recordsom" posegnuli su za posebnim produkcijskim mogućnostima. Ulaznice za virtuelni koncert mogu se kupiti na stranici Entrio.hr.

"'Crvena jabuka', koja broji više od tri decenije postojanja, tako još jednom dokazuje da se može prilagoditi svim uslovima", saopštili su.

Govoreći ranije za "Nezavisne" povodom novog albuma, Dražen Žerić Žera otkrio je da se na "Tvrđavi" našlo petnaest novih pjesama.

"Brzo smo mi to napravili. Nismo gubili puno vremena i jasno je sve u pjesmama. Imaju dva-tri gostovanja, a treba svakako izdvojiti Josipa Pejakovića u pjesmama 'Tvrđava' i 'Moj brate' i Željka Samardžića u pjesmi 'Aleje ljubavi'. Osim njih, novi album nosi još nekoliko saradnji pa su tu i Rijad Gvozden i Alen Hrbinić. Imamo lijepih gostovanja i na video-spotovima i sve je bilo baš brzo završeno", istakao je Žera u intervjuu za "Nezavisne" u oktobru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije