Muzika

Pratite nas na Google news

Čuveni kompozitor dao čitulju sam sebi: "Ja, Enio Morikone sam umro"

Čuveni kompozitor dao čitulju sam sebi: "Ja, Enio Morikone sam umro"
Foto: Tanjug/AP | Čuveni kompozitor dao čitulju sam sebi: "Ja, Enio Morikone sam umro"
Tanjug

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone dao je čitulju samom sebi nekoliko dana pred smrt, koja je danas objavljena u italijanskoj štampi, a prenijela je Republika.

Čitulja počinje jednostavnom rečenicom "Ja, Enio Morikone sam umro".

"Obavještavam o tome sve bliske prijatelje, koji su bili uz mene, a i one dalje, koje nisam neko vrijeme vidio. Pozdravljam ih sa velikom naklonošću. Nemoguće ih je sve poimence nabrojati. Želim ipak posebno da pomenem sabraću Pepućija (reditelj Ðuzepe Tornatore) i Robertu, naročito prisutne u posljednjim danima mog života", napisao je Morikone.

U nastavku čitulje slavni kompozitor objašnjava zašto se odlučio na krajnje neobičan potez.

"Ne želim nikoga da uznemiravam. Samo iz tog razloga sam odlučio da pošaljem svoje posljednje zbogom svima vama i budem sahranjem u najužem krugu. Sa velikom naklošću kažem zbogom i Ines, Lauri, Sari, Encu i Norbertu. Zahvaljujem im se što su dijelili sa mnom i sa mojom porodicom veliki dio mog života", piše u čitulji.

Morikone se u čitulji obratio najmilijima.

"Želim da se sjećam sa ljubavlju mojih sestara Adrijane, Marije i Franke i njihovih voljenih, kao i da im dam do znanja koliko sam ih volio. Snažno, potpuno i duboko zbogom mojoj djeci Marku Alesandru, Andrei i Đovaniju, snahi Moniki, unucima Frančeski, Valentini, Frančesku i Luki. Nadam se da će razumijeti koliko sam ih volio", napisao je Morikone.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije