Muzika

Da li je gotova karijera Bisere Veletanlić?

Da li je gotova karijera Bisere Veletanlić?
Da li je gotova karijera Bisere Veletanlić?

Bisera Veletanlić, sa sestrićem Vasilom Hadžimanovim i njegovim pratećim bendom, u organizaciji festivala "Grad teatra", u četvrtak uveče u starom gradu između dvije crkve u Budvi, održala je koncert koji su mediji širom regiona najavili kao oproštajni.

"U medijima u kojima je gostovala rečeno je da je okončala svoju pedesetogodišnju karijeru, međutim ona to na koncertu nije rekla. Koncert je trajao oko sat i petnaest minuta, ona je veoma zadovoljna nastupom. Izvela je svoje najveće hitove, zaista je bila fenomenalna atmosfera, bilo je prepuno. Publika s kojom je perfektno komunicirala divno je reagovala i zaista mislim da smo imali jedan uspješan koncert za pamćenje na ovogodišnjem festivalu", rekla je za "Nezavisne novine" Svetlana Ivanović, portparol "Grad teatra" Budva. Medijska pompa u vezi s navodnim posljednjim nastupom Bisere Veletanlić počela je njenim gostovanjem dan prije koncerta na Radio Budvi.

"Ja sam zaista, to nije nikakvo foliranje, nema ni potrebe da se foliram, niti umem da se foliram, prvi nastup imala na Svetom Stefanu. Bilo je toliko klinaca moje generacije i ja među njima. Od svoje sestre Senke uzela sam neke pesme, to nabiflala i došla da pevam", prisjećala se Bisera Veletanlić u radijskoj emisiji koju je vodila Danijela Benić. Pored prisjećanja na njen prvi nastup u karijeri, koji se desio upravo u Crnoj Gori, u emisiji je rečeno i kako je ona otvorila i Slovensku plažu u Budvi, te je gošća kako je tekao razgovor napomenula kako bi upravo tu voljela i da završi karijeru.

"Ja sam počela ovde pa ću i završiti… Nekako mi se čini sa moje strane, bez obzira na to koliko to vama znači ili ne znači, ili znači ili ne znači slušaocima, da bi bilo dobro da knjigu karijere tu završim", izjava je Bisere Veletanlić nakon koje su njene koncertne aktivnosti mediji širom Balkana već otpisali. To uopšte ne čudi ako imamo u vidu ko je i kakva je estrada danas, čega se muzička diva bivše Jugoslavije takođe dotakla gostujući na Radio Budvi.

"Danas, takođe, ima sjajnih pevača, međutim takvo je neko vreme, to je neka ogromna borba, kako se popnu, tako i padnu - muzička karijera kratko traje, ne može se upoređivati s onim nekad. Ja sam pripadala nekadašnjoj estradi, ne daj bože da mi neko sada kaže da sam estrada, to me vređa jer upoređivati moje vreme i ovo sada - to su Bog i šeširdžija, to su dve planete", objasnila je Bisera Veletanlić o čijoj karijeri, koja traje više od pedeset godina, današnje estradne "zvijezde" mogu samo da sanjaju.

Bisera Veletanlić učila je solo pjevanje i violinu u srednjoj muzičkoj školi. Prvi put je pjevala javno 1960. kada je imala 18 godina u emisiji "Mikrofon je vaš". Na zagrebačkoj televiziji je debitovala 1963. u duetu sa sestrom Senkom. Godine 1964. snimila je prvu singl ploču "Crveni cvet". Njene pjesme, među kojima je i duet sa Arsenom Dedićem iz 1971. "Ne plači", obilježile su sedamdesete godine, kada je upravo ona bila glavna zvijezda i osvajala prve nagrade svih značajnijih festivala bivše Jugoslavije. Njen muzički stil je mješavina šansona, domaćih šlagera i džeza. Trostruki CD sa 51 pjesmom objavila je 2008. godine. Posljednjih godina nastupa sa Vasil Hadžimanov bendom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije