Muzika

Dalibor Mrša iz benda "Subversion BL": Naša sloboda ne smije spoticati druge

Dalibor Mrša iz benda "Subversion BL": Naša sloboda ne smije spoticati druge
Foto: N.N. | Dalibor Mrša iz benda "Subversion BL": Naša sloboda ne smije spoticati druge

Banjalučki pank bend "Subversion BL" objavio je novi video-spot za singl "Slobodna", a ova nova pjesma, po riječima članova ovog sastava, u sebi nosi uvijek aktuelnu temu, temu slobode.

"Ovog puta sloboda je predstavljena u liku tinejdžerke sa jasnim stavom već izgrađene ličnosti koja nema namjeru da prihvata tuđa mišljenja i stavove bezrezervno. Pravac takvog razmišljanja, djelovanja i uopšte kretanja svakako je teži, ali čuva integritet. Iako je linija manjeg otpora onaj jednostavni, široki put kojim se ide lakše, takav put ne mora uvijek da se završi srećnim ishodom", rekao je Dalibor Mrša, basista i pjevač benda "Subversion BL, i dodao da je bend imao ideju da pjesma bude vedrijih tonova, ali i da prenese poruku direktno slušaocu.

"Iako smo je izvodili javno, nismo očekivali da ćemo tek u studiju tokom samog snimanja doživjeti pravi smisao onoga što smo pravili. Očigledno je bilo potrebno da neko sa strane sagleda šta mi to u stvari želimo. Dražen Kecman, naš snimatelj i producent iz 'Cirith Ungol' studija, odmah je kliknuo. Počelo je pucketanje prstima, mahanje glavom, metronom se uključio, a onda nam je dao niz fantastičnih sugestija, koje smo redom prihvatali i tako je pjesma dobijala željenu formu", istakao je Mrša.

Napomenuo je da, iako je bend kroz ovaj singl želio da se bavi pitanjem slobode, ona, nažalost, u društvu nema svoj pravi oblik.

"O kojoj slobodi možemo da govorimo kada sve postaje privatno? Daj meni i mojima, neka je dobro meni i mojima, raslojavanje u društvu je sve prisutnije, ljudi su sve više ogorčeni jer ih upravo sve ovo sputava i guši. Usta su nam puna priče o ljudskim pravima, a ta prava danas se gaze nemilice. I kako uopšte pričati o slobodi, ako onaj ko o slobodi priča, ko slobodu nudi drugome, nije ni sam slobodan? Sa druge strane, sve je dobro dok se nešto nudi, ali ako namećeš, onda drugoga gaziš. To više nije savjet, to je prinuda. Ne želim da moja sloboda bude povod spoticanja ili ogorčenja drugoga. Svako od nas neka se zapita šta je zaista sloboda, jesam li zaista slobodan", zaključio je Mrša.

Kada je u pitanju promocija novog izdanja, muzičar dodaje da još nije siguran kada će bend moći ponovo da se druži sa publikom, ali će svakako u narednom periodu svoju umjetnost dijeliti sa slušaocima u virtuelnom svijetu.

"Pandemija virusa korona nas je usporila, ali nas nije zaustavila. Kad nastupe takve okolnosti, njima se treba prilagođavati i djelovati u skladu sa datim uslovima. Mislim da je upravo ovo pravo vrijeme da se bendovi okrenu autorskom radu i da što više snimaju. Tako i mi djelujemo i nadamo se da ćemo konačno realizovati naš prvi album", dodao je Mrša.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije