Muzika

Pratite nas na Google news

Damir Imamović dobitnik njemačkog Grammyja za album "Singer of Tales"

Damir Imamović dobitnik njemačkog Grammyja za album "Singer of Tales"
Foto: Promo | Damir Imamović dobitnik njemačkog Grammyja za album "Singer of Tales"
N.N.

Nacionalno udruženje muzičkih kritičara svake godine kandiduje muzičke albume objavljenje u Njemačkoj. Ova prestižna institucija ovog ljeta kandidovala je album Damira Imamovića "Singer of Tales" za svoju nagradu u kategoriji tradicionalne muzike.

Iz Berlina je danas stigla radosna vijest da je upravo Damir Imamović dobitnik ovog prestižnog priznanja.

Nakon što je juli proveo kao prvi na međunarodnoj listi izdanja u oblasti "World Musica Transglobal World Music Charts" i nakon četiri mjeseca u samom vrhu Evropske liste "World Music" izdanja, Damirov novi album ne prestaje izazivati pažnju.

"Zahvaljujem njemačkom udruženju muzičkih kritičara koji su me predložili za nagradu i, na kraju, glasali za mene. Ovo je nagrada za cijelu ekipu koja je radila na albumu. Jedva čekam da kraj pandemije koronavirusa obilježimo velikom turnejom koju smo odgodili iz razumljivih razloga", poručio je Imamović.

Svoj sedmi po redu album "Singer of Tales" snimio je sa međunarodnom ekipom koju čine američki kontrabasista Greg Koen, (poznat po saradnji s Tom Vejtsom, Džono Zornom i Bob Dilanom), istanbulski muzičar Derja Türkan (poznat po saradnji sa Kudsi Ergunerom, Erkanom Ogurom) i violinistkinja Ivana Đurić (članica benda Sevdah Takht Damira Imamovića). Produkciju albuma je uradio čuveni londonski producent Džo Bojd i Andrea Gorlter, a izdavač je londonski Wrasse Records.

(klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije