Muzika

Danas počinje "Demofest"

Danas počinje "Demofest"
Foto: Ilustracija | Danas počinje "Demofest"

Deseti "Demofest", najpoznatiji festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, počinje danas na tvrđavi Kastel u Banjaluci, gdje će publiku zabavljati brojne internacionalne i regionalne muzičke zvijezde, kao i 50 demo bendova iz cijelog regiona koji će nastupati na dvije festivalske bine.

Da brojna svjetska imena stignu u Banjaluku omogućeno je zahvaljujući brojnim sponzorima, a upravo jedan takav ugovor o sponzorstvu predstavnici festivala "Demofest" potpisali su juče sa Addiko bankom a.d. Banjaluka, čime je ona postala zvanična partner banka festivala.

"Ono što povezuje Addiko banku i 'Demofest' jeste zajednička regionalna publika i hrabrost da se razmišlja i djeluje van krutih okvira naših industrija. Addiko je moderna regionalna banka koja posebno vodi računa o mlađoj populaciji te na ovaj način izgrađuje mostove povjerenja i znakove prepoznatljivosti", izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko banke a.d. Banjaluka, koji je ugovor o sponzorstvu potpisao sa Brankicom Janković, direktoricom festivala.

Tokom tri dana festivala u revijalnom programu "Demofesta" nastupiće Rudimental DJ set, Marki Ramon, Ki-Mani Marli, zatim "Freemasons", Funkerman, "Dubioza kolektiv", kao i Edo Maajka, "Bad Copy", "Lačni Franz", "Projekt rakija", zahvaljujući generalnom sponzoru jubilarnog "Demofesta" - "Banjalučkoj pivari", prijatelju festivala kompaniji "M:tel" i oficijelnom telefonu festivala Huawei P10.

Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici "Seine", "Letarg" i "Degeneza", dok će za lokalnu podršku biti zaduženi "Sopot", "Shanghai Street Fight" i "Važno obavještenje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije