Muzika

Darko Rundek i Ekipa na mini turneji po Srbiji

Darko Rundek i Ekipa na mini turneji po Srbiji
Foto: N.N. | Darko Rundek i Ekipa na mini turneji po Srbiji

Darko Rundek i "Ekipa" idu na proljećnu mini turneju koja će obuhvatiti koncerte 19. aprila u "Čaurnici" u Kragujevcu, 20. aprila u SKC "Fabrici" u Novom Sadu i 22. aprila u Kulturnom centru Pančeva, najavio je "Long play".

Provevši zimu uglavnom radno u studiju, Rundek i "Ekipa" sada dolaze pred publiku u sa novim singlom “Barbara”, koji je, kako ističe Rundek, uhvatio "dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja".

Prije toga, kreativna faza počela je jesenas singlom “Tamni jorgovan”, novom studijskom verzijom prerađene pesme “Tigidigi Regge” sa albuma “Ruke” (2001), a uslijedio je i prednovogodišnji koncertni snimak izvođenja pesme "Crni dusi" sa albuma “Apocalypso”.

Mlade snage, bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, saksofonistkinja Ana Kovačić, kao i stari saradnici trubač Igor Pavlica, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco, čine "Ekipu" koju je Rundek okupio za prošlogodišnju turneju "Apocalypso Now", kojom je proslavio 20 godina od izlaska svog albuma “Apocalypso”.

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava "Haustor", Darko Rundek prvi put se predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike.

Velike "Haustorove" pjesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog''o da mogu” dostojno su naslijedile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…

Autor, pjevač i gitarista Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002) uz sebe je okupio "Cargo" orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).

Uvijek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu "Rundek Cargo Trija" (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio “Plavi avion” (2010) i “Mostove” (Long Play, 2015).

Sada ponovo nastupa sa velikim pratećim bendom "Ekipom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije