Muzika

Decenija od smrti Majkla Džeksona

Decenija od smrti Majkla Džeksona
Foto: N.N. | Decenija od smrti Majkla Džeksona

Danas se navršava 10 godina od smrti Majkl Džeksona, a kako bi odali počast kralju popa, njegovi fanovi okupiće se u kući u Los Anđelesu, u kojoj je primio fatalnu dozu anestetika propofola i održati bdenje na groblju na kojem je sahranjen.

Oglasilo se i imanje Džeksona, koje je u saopštenju za AP istaklo da je svijet, na današnji dan, prije 10 godina, izgubio nadarenog umjetnika i izvanrednog humanitarca.

"Deceniju kasnije, Majkl Džekson je i dalje s nama, njegov uticaj ugrađen je u ples, modu, umetnost i muziku trenutka. On je važniji nego ikad", navodi se u saopštenju Džekson imanja.

Imanje je iskoristilo godišnjicu Džeksonove smrti da proslavi i istakne humanitarni rad muzičara i pozvalo njegove fanove da mu odaju počast baveći se dobrotvornim radom, bilo da je riječ o sadnji drveća, volontiranju u skloništima, čisćenjem javnom prostora ili pružanjem pomoći nekome "ko je izgubio svoj put".

Džeksonovi fanovi najavili su okupljanje u posljednjoj kući u kojoj je on živeo u jednom kraju Los Anđelesa, gdje mu je doktor dao fatalnu dozu propofola.

Kralj popa kasnije je proglašen mrtvim u bolnici u 50. godini.

Fanovi planiraju i bdenje u memorijalnom parku Forest Loan u kalifornijskom gradu Glendejlu, gde je Džkeson sahranjen dva mjeseca posle smrti.

Pojedini nameravaju da se okupe i kod Džeksonove zvijezde na Holivudskoj stazi slavnih, dok neki planiraju skup u Holivudu kako bi ukazali na, kako navode, njegovu nevinost povodom optužbi za zlostavljanje.

U dokumentarcu HBO "Napuštajući Neverlend", koji je objavljen ranije ovog meseca, dvojica odraslih muškaraca optužila su Džeksona da ih je zlostavljao dok su bili djeca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije