Muzika

Devet nagrada Muzičkoj školi Trebinje iz Makedonije

Devet nagrada Muzičkoj školi Trebinje iz Makedonije
Foto: Ilustracija | Devet nagrada Muzičkoj školi Trebinje iz Makedonije

Na međunarodnom takmičenju "Art in" u Kavadarcima, Makedonija, koje je zbog epidemiološke situacije ove godine održano onlajn, učenici trebinjske Muzičke škole, osvojili su devet nagrada, četiri prve, četiri druge i jednu treću.

Prve nagrade su osvojili: Doroteja Radanović, učenica šestog razreda u kategoriji harmonika, u klasi profesora Dušanke Babić, Sofija Brborić, učenica trećeg razreda klavira, u klasi profesora Sonje Marković, Talija Popadić, učenica četvrtog razreda  klavira, takođe u klasi profesora Sonje Marković, kao i Lana Milošević, učenica petog razreda, viola, u klasi profesora Ilde Kapić.

Druge nagrade su pripale pijanistima Đorđu Bogdanoviću i Tadeju Perišiću, učenicima trećeg razreda, kao i Eleni Lambeti, učenici šestog razreda, u klasi viole, te Simeonu Mučibabiću, učeniku četvrtog razreda u kategoriji harmonike.

Treću nagradu je osvojila Jovana Milović, učenica drugog razreda na smjeru klavira.

Učenici Muzičke škole u Trebinju učestvovaće i na Republičkom takmičenju muzičkih škola iz cijele Republike Srpske, koje će se održati 18. i  19. maja u Banjaluci.

Prema riječima direktorice Muzičke škole Trebinje Dušanke Babić, i na ovom takmičenju mladi trebinjski muzičari očekuju veliki uspjeh.

"Ova djeca su jako vrijedna i talentovana, a to su pogotovo dokazala u ovoj godini kada su zbog pandemije virusa korona uslovi bili izmijenjeni", kazala je profesor Babić, napominjući da su učenici trebinjske Muzičke škole učestvovali na onlajn takmičenjima u Makedoniji, Estoniji i Bugarskoj, a u planu je i takmičenje u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije