Muzika

Pratite nas na Google news

Dimitrije Vasiljević publici priredio nezaboravno koncertno iskustvo

Dimitrije Vasiljević publici priredio nezaboravno koncertno iskustvo
Foto: N.N. | Dimitrije Vasiljević publici priredio nezaboravno koncertno iskustvo
Nevena Vržina

BANJALUKA - Kako izgleda kada doktor džez klavira izvodi svoje kompozicije, sa virtuoznošću i energijom kakva se sreće samo kod vrhunskih umjetnika, imala je jedinstvenu priliku u ponedjeljak veče da se uvjeri banjalučka publika na koncertu pijaniste Dimitrija Vasiljevića.

Ovaj rođeni Beograđanin sa američkom adresom 11 godina nije nastupao na prostoru Balkana, ali i Evrope, i zbog toga je, kako je i sam naveo, koncert u Kulturnom centru Banski dvor bio poseban za njega.

Vasiljević, osim što je izuzetan pijanista, pokazao je i da je dobar govornik, još bolji poznavalac muzike, ali i čovjek koji cijeni talenat, rad i porodicu. Izvodio je uglavnom svoje kompozicije sa prethodna tri albuma, ali i one koje će se naći na njegovom novom albumu, koji bi trebalo da se pojavi tokom 2019. godine.

"U Banjaluci sam prvi put u životu bio tek prošlog leta, i ovaj grad, kao i njegovi gostoprimljivi i srdačni žitelji su me u potpunosti osvojili svojim šarmom, talentom i iskrenošću, a poziv za koncert u Banskom dvoru je usledio vrlo brzo nakon moje posete. Počastvovan sam što sam imao priliku da sviram ovde i pred ovakvom publikom", rekao je on.

Komentarišući narodnu izreku: "Najteže je biti prorok u svom selu", Vasiljević je napomenuo da su Banjalučani istu demantovali, pruživši mu prelijepo i nezaboravno koncertno isukustvo koje će zasigurno pamtiti cijeloga života.

"Svirao sam u mnogim velikim salama i klubovima Amerike i Evrope, ali povratak pred svoju matičnu publiku nakon 11 godina je za mene bio nešto sasvim posebno i veličanstveno, kako po organizaciji ljudi iz Banskog dvora, koja je bila na vrhunskom nivou, tako i po prijemu fantastične banjalučke publike, koja me je dočekala široka srca i sa velikom pažnjom i interesovanjem ispratila moj nastup", istakao je Vasiljević.

Kompozicije koje su se našle na repertoaru, među kojima su "Ellipsis", "Twixter", "Ridgewood sun", "Ocean express", ovaj doktor džez klavira izvodio je sa toliko živosti da ste bez problema u glavi mogli da zamislite slike koje je on stvarao prevlačeći prste po dirkama klavira. Gost koncerta bio je Vladimir Tubić, gitarista.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije