Muzika

Đurđevdanski festival: Male zvijezde večeras na sceni

Đurđevdanski festival: Male zvijezde večeras na sceni
Đurđevdanski festival: Male zvijezde večeras na sceni

BANJALUKA - Dvadeset četvrti međunarodni Đurđevdanski festival dječje pjesme, koji se održava večeras s početkom u 20 časova u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, biće u znaku dva jubileja: 50 godina Radija i 25 godina Televizije Republike Srpske.

Svi finalisti, njih 19, juče su za sve građane Banjaluke održali revijalni koncert u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić".

Jelena Kojović-Tepić, urednik na RTRS i scenarista festivala, navela je da je važno da đurđevdanske zvjezdice pjevaju svoje pjesme, da te pjesme ne budu kič i, što je najvažnije, da oni kao izvođači sami u njih vjeruju. Dodala je da su i ove godine osmislili cijeli koncept kako bi se dopali djeci, a da to ne bude neka zabava "na brzaka".

Mališani će izvesti 16 novih dječjih hitova svima koji budu došli u "Borik" da ih bodre.

Prije glavnog festivalskog programa, od 18 časova publiku u dvorani zagrijaće banjalučki dječji ansambli kroz "Reviju dječjeg stvaralaštva".

U revijalnom programu nastupaju: Lukijan Ivanović i dječji hor "Vrapčići".

I ove godine RTRS je odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnica Zvornik, Dječjem odjeljenju, a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od 1 KM.

Prijatelj festivala je "M:tel", podršku su dali i grad Banjaluka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, a medijski pokrovitelji su "Metromedia", Radio Trebinje, Kontakt radio, Nes radio.

"Među tradicionalnim prijateljstvima koja kompanija 'M:tel' godinama njeguje je i manifestacija Đurđevdanski festival dječje pjesme, koja se ove godine u Banjaluci održava 24. put. Ovakve i slične kulturne događaje 'M:tel' konstantno podržava u okviru svoje društvene odgovornosti", kazala je Milica Stojaković, portparol kompanije "M:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije