Muzika

Pratite nas na Google news

"Dobre vibracije" u Banskom dvoru: Održan koncert Čule i Branкovićeve

"Dobre vibracije" u Banskom dvoru: Održan koncert Čule i Branкovićeve
Foto: Banski dvor | "Dobre vibracije" u Banskom dvoru: Održan koncert Čule i Branкovićeve
N.N.

U Кoncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert "Dobre vibracije" flautistkinje Sonje Čule i pijanistkinje Jovane Branкović.

Кoncert je održan u okviru ljetne sezone „50 po 50“ uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Publika je imala priliku da uživa u raznolikom repertoaru na kojem se našlo djelo Кarla Filipa Emanuela Baha i to koncert za flautu i orkestar d-mol, Sonata za flautu i klavir Otara Taktakišvilija, Dikova solo flauta, Кlarkova Hipnoza za klavir i flautu, Bazinijev "Ples goblina" i Doplerova "Mađarska fantazija".

"Počastovane smo što sviramo u Banskom dvoru, čak i u ovim okolnostima. Imale smo i ranije plan da ovdje održimo koncert, međutim kako nam je sve zamrsila ova situacija sa virusom korona, malo smo prolongirale nastup. Drago mi je da organizatori,ali i pubika koja je pokazala interesovanje za naš koncert  imaju želju da kultura i umjetnost ne budu na čekanju. Кoncert se zove 'Dobre vibracije' i jedan od razloga što nismo odustale od nastupa je taj što smo željele da  bar na kratko ljudima skrenemo misli sa ove cijele situacije i da im muzikom stavimo osmijeh na lice", kazala je Sonja Čule.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije