Muzika

Dream Theater se s originalnom postavom vraća u Zagreb

Dream Theater se s originalnom postavom vraća u Zagreb
Foto: Twitter / Printscreen | Dream Theater se s originalnom postavom vraća u Zagreb

​Nakon što je prošle godine objavljeno da se u Dream Theater, američke pionire progresivnog metala vraća Majk Portnoj, jedan od osnivača, bend je najavio koncert 29. oktobra u zagrebačkoj "Areni".

Portnoj, koji je s bendom nastupao od 1985. se tako vraća nakon 13 godina, a bend ponovo u Zagreb dolazi nakon dvije godine kada su održali koncert u prepunoj dvorani "Doma Sportova".

Ovoga puta Dream Theater će nastupiti u prvoj postavi, u sklopu nove turneje kojom obilježavaju 40 godina svog postojanja.

"An Evening With Dream Theater", kako sami nazvali nadolazeći nastup, donijeće publici u Zagrebu puna tri sata punokrvne progresivne svirke, bez predgrupe.

Pioniri progresivnog metala Dream Theater dijele jedinstvenu vezu s bazom obožavalaca širom svijeta, što dokazuju njihove tri nominacije za nagradu Gremi, osvajanje nagrade 2022. u kategoriji najbolje metal izvedbe za "The Alien" i 15 miliona ploča prodanih.

Njihov drugi album "Images & Words" iz 1992. zaradio je zlatni sertifikat i dospio na Roling Stonsovu listu "100 najboljih metal albuma svih vremena".

Nakon 16 albuma, bend je 2023. godine pokrenuo i prvu turneju - DREAMSONIC Tour, putujući progresivni muzički spektakl, prenosi "Muzika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije