Muzika

Dua Lipa ušla u istoriju Brit nagrade

Dua Lipa ušla u istoriju Brit nagrade
Foto: Ilustracija | Dua Lipa ušla u istoriju Brit nagrade

Muzičke zvijezde Ed Širan, Tejlor Svift i Liam Galager su među vodećim umjetnicima po broju nominacija za ovogodišnju dodjelu "Brit" nagrada, ali na vrhu liste našla se mlada kantautorka Dua Lipa.

Mlada pjevačica, čiji je debitantski album prodat u više od milion kopija širom planete, nominovana je u pet kategorija za prestižne nagrade, koje će biti dodijeljene krajem narednog mjeseca u Velikoj Britaniji.

"Smatram da je ova godina bila posebna za mnoge britanske umjetnike koji su ostavili svoj trag u svjetskoj umjetnosti. Ne mogu da vjerujem da sam i ja među nominovanim umjetnicima. Sve mi izgleda tako nestvarno i vrlo sam uzbuđena", istakla je mlada pjevačica.

Studijski album mlade pjevačice je objavljen u junu prošle godine, a tematski se bavi pogledima na ljubav, seks i podizanje svijesti o unapređenju ličnosti. Pojedini singlovi sa ovog albuma su se našli na listi 40 najboljih ostvarenja u Velikoj Britaniji. Mlada pjevačica će, takođe, biti jedan od izvođača koji će zabavljati publiku na dodjeli nagrada.

Povodom najavljene ceremonije dodjele "Brit" nagrada pored Due Lipe nastupiće i legendarni bend "Foo Fighters", koji je nominovan u kategoriji za najbolji internacionalni sastav, kao i autori Sem Smit i Stormzy, koji je nominovan u kategoriji najbolji muški izvođač.

Ceremoniju dodjele nagrada vodiće poznati komičar Džek Vajthal, a prenos dodjele najavljen je za 21. februar.

Lista izvođača i kategorija u kojima se takmiče solo izvođači i grupe je sastavljena od strane nekoliko desetina muzičkih stručnjaka, a publika i obožavaoci imaju priliku da putem online glasanja odaberu svoje favorite.

Publika će takođe igrati presudnu ulogu kada je u pitanju dodjela nagrada za najbolji video-spot godine, jer će upravo ovi glasovi odlučiti o pobjedniku.

Obožavaoci širom planete imaju priliku da na oficijelnoj stranici "Brit Awards" glasaju za omiljene spotove, a pet najboljih će biti prezentovano tokom ceremonije dodjele nagrada.

Dodjela muzičkih nagrada "Brit" se održava od 1977. godine, a titule najboljih su do sada odnijeli legendarni sastavi među kojima su "Queen",  "The Beatles" i "Artic Monkeys".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije