Muzika

Dubioza Kolektiv ispod vodopada u Jajcu

Dubioza Kolektiv ispod vodopada u Jajcu
Foto: N.N. | Dubioza Kolektiv ispod vodopada u Jajcu

U Jajcu će se od 26. do 28. avgusta po treći put održati Festival „Desant na Jajce“, čije će ovogodišnje izdanje ponuditi najbogatiji program do sada, i to na tri scene, na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah.

Tako će ispod vjerovatno najpoznatije atrakcije Kraljevskog grada Jajca - Plivskog vodopada nastupiti fantastična Dubioza kolektiv, te poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dok će kod Katakombi na Tvrđavi koncert održati vrhunski interpretator sevdaha Damir Imamović.

Na Festivalu će nastupiti i After Affair, Zlijay, Frenkie, Indigo i brojni drugi, a paralelno sa trajanjem Festivala u Domu AVNOJ-a u Jajcu će biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Festival „Desant na Jajce“ osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete Jajce.

Sama riječ „desant“ znači silazak, spuštanje, iskrcavanje, a organizatori naglašavaju kako je „Desant na Jajce“ zamišljen kao svjevrsno „iskrcavanje umjetnika i turista u Jajce“ i očekuju kako će i ove godine posjetitelji u velikom broju doći u Jajce tokom trajanja Festivala.

„Desant na Jajce“ dešava se krajem špice ljetne turističke sezone i predstavlja idealan povod za posjetu Jajcu prije početka školske godine i završetka godišnjih odmora.

„Desant na Jajce“ je, zapravo, odlična prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u besplatnim filmskim projekcijama, atraktivnim muzičkim događajima, te da se istraže atrakcije Kraljevskog grada Jajca.

Treba napomenuti kako se u Kraljevskom gradu Jajcu nalazi čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku opštine Jajce i načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije