Muzika

Dugalić i Pingović izveli muzičko-poetski kabare u Banjaluci

Dugalić i Pingović izveli muzičko-poetski kabare u Banjaluci
Foto: nezavisne.com | Dugalić i Pingović izveli muzičko-poetski kabare u Banjaluci

Beogradski glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović izveli su večeras u Banjaluci muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani".

U koncertnoj dvorani Banskog dvora sa glumcima na sceni bili su i Vojislav Savić (bas gitara) i Nina Ćosić (vokal i udaraljke).

"Publika je uživala u lijepom spoju muzike i poezije, kombinovanju poznatih stihova Duška Trifunovića, Laze Kostića, Miloša Crnjanskog, pričanju anegdota o Brani Petroviću, Vitomiru Nikoliću, Tinu Ujeviću, Zoranu Radmiloviću, a sve to uz muziku 'Santane', 'Vaje kon Dios', Erika Kleptona, 'Indeksa', grupe 'Leb i sol', Josipe Lisac, 'Azre', Đorđa Balaševića i 'Bijelog dugmeta'", saopšteno je iz Banskog dvora.

Sa ovim muzičko-poetskim kabareom Nebojša Dugalić i Boris Pingović nastupaju već 16 godina, a on je, kako kažu, nastao mnogo prije nego što su ga postavili na scenu.

"Boris i ja smo još za vreme studentskih dana na pauzama od predavanja svirali u hodnicima i tako se nekako godinama spontano formirao repertoar koji smo izvodili i na nekim javnim nastupima. Onda smo to jedno vreme stavili na pauzu zbog prirode obaveza i jedan prijatelj nas je naterao da obnovimo tu priču", ispričao je Dugalić.

On je dodao da su za prvih godinu dana ovaj muzičko-poetski kabare izveli skoro stotinu puta, ističući da su shvatili da je priča kabarea univerzalna za ove prostore.

"Mnoge stvari se mogu promeniti, ali to što smo voleli muziku koja nas je formirala ostaje u svima nama i mi želimo to da sačuvamo. Naša profesija treba da objedinjuje, da se ljudi sreću zbog nečeg lepog", poručio je Dugalić.

Pingović je rekao da je muzika koju su odabrali pisana za sva vremena. "Tako je i ovaj naš kabare evergrin. On će da živi onoliko koliko mi budemo živeli, koliko budemo imali snage i koliko nas zdravlje bude služilo", naveo je Pingović.

Kabare je izveden uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije