Muzika

Džeger: Katalog benda vjerovatno neću ostaviti djeci

Džeger: Katalog benda vjerovatno neću ostaviti djeci
Foto: Twitter / Printscreen | Džeger: Katalog benda vjerovatno neću ostaviti djeci

Prema pjesmi Rolling Stonesa, ne možete uvijek dobiti ono što želite, a čini se da se s time slaže i frontmen benda Mik Džeger koji je nagovijestio da bi katalog benda mogao otići u dobrotvorne svrhe umjesto da ga ostavi svojoj djeci.

Govoreći za "Wall Street Journal", Džeger je rekao da ne planira prodati katalog benda s albumima nakon 1971. godine, sugerišući da bi umjesto toga mogao ići u dobrotvorne svrhe. "Djeci ne treba 500 miliona dolara da dobro žive", rekao je slavni muzičar, dodavši da ako ode u dobrotvorne svrhe "možda učini nešto dobro u svijetu".

Džeger ima osmero djece. Najstariji ima 52, a najmlađi šest godina. Najstarijeg Karisa dobio je 1970. s glumicom Maršom Hant. Svoju drugu kći Džejd (51) dobio je godinu dana kasnije s bivšom suprugom Bjancom Džeger.

Pjevač je s glumicom Džeri Hol dobio četvero djece - kćeri Elizabet (39) i Džeordžiju Mej (31) te sinove Džejmsa (38) i Gabrijela (25). Lukas (24) rođen je 1999. godine dok je bio u vezi s manekenkom Lusijanom Himenez Morad, a 2016. dobio je svoje najmlađe dijete Deveroksa s koreografkinjom i bivšom balerinom Melani Hamrik.

U opsežnom intervjuu Džeger je takođe govorio o tome kako je prepoznao sličnosti između problema vlasništva koje je Tejlor Svift imala sa svojom izdavačkom kućom i rane muzike Rolling Stonesa, prenosi "Index". Naime, bend do danas još uvijek ne posjeduje autorska prava na neke od svojih najvećih hitova.

"Industrija je bila u tolikom povoju da nije imala podršku i količinu ljudi koji su vas mogli savjetovati kao sada. Ali znaš, to se još uvijek događa. Mislim, pogledajte što se dogodilo Tejlor Svift! Zapravo ne znam detalje, ali očito nije bila sretna", rekao je Džeger.

Bend Rolling Stones su ranije ovog mjeseca najavili album "The Hackney Diamonds", što im je prvi album u 18 godina. Objavili su i pjesmu "Angry", koja se takođe na njemu nalazi, a bend je ovih dana objavio i dio pjesme koju su snimili s Lejdi Gagom i Stivijem Vonderom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije