Muzika

"Eho Radar" objavio novi singl "Tražim te"

"Eho Radar" objavio novi singl "Tražim te"
Foto: N.N. | "Eho Radar" objavio novi singl "Tražim te"

​Bend "Eho Radar" iz Prijedora objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Tražim te". Kako članovi benda ističu, nije im baš uvijek prijatno da sami publici tumače svoje numere te bi joj radije prepustili da sama pronađe smisao u njihovoj novoj pjesmi.

"Ako već moramo, rekli bismo da ta pjesma govori o traženju smisla svega onoga što u današnje vrijeme čovjeku najviše nedostaje", rekao je Nikola Grab, gitarista benda iz Prijedora.

Ovaj muzičar dodaje da je sama numera nastala prilično brzo, kao i većina pjesama ovog benda, ali da su muzičari kasnije posvetili više vremena aranžmanu i detaljima.

"Tekst je nastao prilično brzo, skoro u dahu. Što se tiče studijskog rada, prvi snimak je urađen u studiju 'MC Pavarotti' u Mostaru", rekao je Grab i dodao da su nakon snimanja u Mostaru pjesmu završili kod Dražena Kecmana u "Cirith Ungol studiju", za kojeg smatraju da je odradio sjajan posao.

Za novi singl je snimljen i zanimljiv prateći video-spot, a za režiju je bio zadužen Mladen Marijanović.

"Video-spot je urađen minimalistički, a snimljen je u jednoj od 'Celpakovih' hala. Jako smo zadovoljni onim što je nastalo kao rezultat svega. Moramo posebno da zahvalimo Mariju Rujeviću, inače gitaristi 'Shejversa', na pomći oko opreme", istakao je Grab.

Ovaj muzičar dodaje da se tokom snimanja desilo nekoliko interesantnih anegdota te da je cijeli proces bio veoma zabavno iskustvo za ovaj sastav.

"Osim što je Marko, naš pjevač i gitarasta, pred snimanje skoro slomio ruku na samom ulazu u studio, ne, ništa naročito, ali cijeli proces snimanja, što u studiju, što sad spota, bio je izuzetno zabavan", prisjetio se Grab.

Bend "Eho Radar" ima spremnih desetak pjesama, a kako muzičar ističe, uskoro ponovo ulaze u studio i nastavljaju rad na sljedećem singlu, za koji će takođe biti snimljen video-spot.

Nadaju se da će sljedeću numeru realizovati u avgustu, a s nestrpljenjem očekuju nastupe pred publikom kojoj će prezentovati svoje pjesme.

"Eho Radar" čine Marko Divjak (vokal i gitara), Denis Sikirić (bas gitara), Nenad Popović Špele (bubanjevi) i Nikola Grab (gitara). Bend je formiran 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije