Muzika

Eminem nadmašio Abbu i Led Zeppelin

Eminem nadmašio Abbu i Led Zeppelin
Foto: Facebook | Eminem nadmašio Abbu i Led Zeppelin

Američki reper Eminem devet je puta uzastopno s novim albumom došao do službenog broja jedan britanske ljestvice albuma i na taj način nadmašio gmuzičke velikane ABBA i Led Zeppelin.

"Znači li to da se sada mogu zvati Sir Eminem?", zapitao je 45-godišnji muzičar iz Detroita kad su mu iz britanske diskografske industrije javili vijest.

Eminem je dosad sa švedskim pop zvijezdama i legendarnim britanskim rokerima bio izjednačen s osam uzastopnih albuma na broju jedan.

Zeppelini su to ostvarili još 1979., a ABBA tri godine poslije.

Eminemov pretposljednji album "Revival", objavljen prošle godine, oštro je iskritikovan, ali se svejedno domogao britanskog broja jedan. A on im je odgovorio tako što je, na iznenađenje muzičkog svijeta, samo osam mjeseci poslije objavio još jedan album - "Kamikaze". I ponovio uspjeh u Britaniji. Deveti put zaredom.

Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege muzičare i američkog predsjednika Donalda Trampa.

"Objaviti devet uspješnih albuma postignuće je samo za sebe, ali doći do broja jedan sa svima od njih, uzastopno, u razmaku od 18 godina, to je izvanredno", rekao je Martin Talbo, izvršni direktor kompanije vodi službenu britansku ljestvicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije