Muzika

Etno zvuk i revija obilježili treće veče

Etno zvuk i revija obilježili treće veče
Foto: N.N. | Etno zvuk i revija obilježili treće veče

BANJALUKA - Koncert etno grupe "Iva", modna revija Marka Fehera, Sanja Ilić i "Balkanika" te DJ Elm u nedjelju uveče na tvrđavi Kastel obilježili su treće veče 15. međunarodnog festivala tradicije i običaja "Kozara etno 2019", koji je trebalo da završi sinoć na istoj lokaciji.

Osim na tvrđavi Kastel, program ovogodišnjeg izdanja pomenutog festivala održan je i u Piskavici. Tema manifestacije bila je "Tradicionalna ishrana", koja je dobila i svoj scenski prikaz, ali i izložbu, koja prikazuje stari običaj potkozarskog kraja. Festival je otvoren u petak, 5. jula, u Donjoj Piskavici.

Sanja Ilić je zajedno sa svojim muzičarima koji čine "Balkaniku" još jednom dokazao zašto važe za jedan od najboljih etno sastava na našim prostorima i uprkos kiši privukao veliki broj posjetilaca na Kastel.

Prvi festivalski dan u Piskavici bio je obogaćen izložbenom postavkom - etno tržnicom s velikim brojem izlagača, te defileom učesnika, dok su u vikendu za nama u sklopu festivala održana tradicionalna sportska dešavanja i etno radionica.

Modna revija kreatora Marka Fehera pod nazivom "Kozara etno fjužn", održana u nedjelju uveče na Kastelu, bila je obogaćena tradicionalnim motivima i ornamentima različitih regija utkanih na haljinama i tunikama modernog kroja. Na festivalu je nastupilo oko 400 učesnika iz osam zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije