Muzika

Eva Braun objavila novu pjesmu u saradnji sa Giletom

Eva Braun objavila novu pjesmu u saradnji sa Giletom
Foto: Promo | Eva Braun objavila novu pjesmu u saradnji sa Giletom

Poslije višegodišnje pauze, legendarni bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl "Put za Lisabon" i istoimeni video spot za izdavačku kuću Lampshade Media, saopštili su producenti.

Eva Braun je pjesmu snimila u saradnji sa frontmenom sastava Električni orgazam, Srđanom Gojkovićem - Giletom.

"Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta, već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rokenrol galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rokenrol hit", izjavio je Gile povodom saradnje sa Evom Braun.

Nadovezujući se na Gileta, Goran Vasović - Vaske pobliže objašnjava o čemu govori nova pjesma.

"Put za Lisabon je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Bitlsa i rokenrol sirovost Rolingstonsa uz dašak psihodelije 60-ih sa sve posvetama nekadašnjim radijskim emisijama Tajanstveni voz i Gistro. Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjom sa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti." kazao je Vasović.

Produkciju video spota potpisuje producentska kuća "Rećarge and Revolt". Režiju video spota potpisuje Nikola Stojanović, direktor fotografije je Mladen Teofilović, a scenario je napisala Nađa Petrović.

Ovaj autorski tandem je upravo osvojio Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film na 66. Martovskom festivalu za film Mi smo videli leto.

U nježnom video spotu Eve Braun, ispunjenom željama, čežnjom i koloritnom mladalačkom strašću, glavni protagonisti su Dragana Zdravković i Mario Vrećo.

Spot "Put u Lisabon" je dostupan na zvaničnom YouTube kanalu Eve Braun, a audio singl je dostupan i na digitalnim muzičkim servisima u izdanju Lampshade Media.

Eva Braun u narednom periodu planira niz koncerata po regionu, a izvjesno je da će crnogorska publika imati prilike da ih prvi put, nakon više od četvrt vijeka postojanja benda, vidi uživo na Bedem festivalu u Nikšiću početkom avgusta ove godine.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije