Muzika

"Exit" lansira ekskluzivnu NFT kolekciju

"Exit" lansira ekskluzivnu NFT kolekciju
Foto: N.N. | "Exit" lansira ekskluzivnu NFT kolekciju

Festival "Exit" ulazi u Metaverse (mreža 3D virtuelnih svjetova fokusiranih na stvaranje društvenih veza) i najavljuje predstavljanje specijalne digitalne umjetnosti u obliku nezamjenljivih tokena, odnosno NFT-ova.

Kako je saopšteno iz "Exita", njihova prva NFT kolekcija kreira se u saradnji s velikim muzičkim zvijezdama današnjice i biće dostupna u sljedećih nekoliko sedmica.

"Sve novosti biće prvo objavljene na 'Exitovoj' zajednici na Discordu. Najbrži koji postanu dio ove zajednice dobiće na poklon ekskluzivan NFT limitirane serije, koji će se dijeliti samo ovom prilikom i vlasnicima pružiti ekskluzivne sadržaje i druge benefite, kao i poseban status unutar 'Exitove' digitalne zajednice", saopštavaju iz festivala "Exit".

Većina NFT-ova u "Exitovoj" kolekciji, glasi dalje sapštenje, biće kreirana tako da se mogu koristiti u Multiverseu, u čijem razvoju "Exit" učestvuje.

"U ovoj nadolazećoj i uzbudljivoj 3D veb-stvarnosti, pokretanoj najnovijim tehnologijama, muzičari i autori će biti stavljeni u centar muzičke industrije. U saradnji s vodećim svjetskim IT kompanijama, razvija se zajednica u kojoj će niz različitih platformi staviti umjetnike i kreativce u epicentar zbivanja, a njihovim fanovima ili onima koji će to tek postati dati dosad neviđene i inovativne načine interakcije, komunikacije i iskustva", navode iz festivala "Exit".

U skladu s "Exitovom" filozofijom, navode dalje, kako su iskustva uživo nezamjenljiva, festivalska NFT kolekcija biće multidimenzionalna, jer će osim vrhunske digitalne umjetnosti sa sobom nositi posebno kreirano živo iskustvo.

"Ono će sa sobom donijeti brojna uzbudljiva iznenađenja u vezi sa festivalom 'Exit' i muzičkim zvijezdama, koja je do sada rijetko ko imao priliku doživjeti. Lansiranje NFT kolekcije rezultat je i saradnje 'Exita' i 'SolSea', jedne od najpoznatijih svjetskih internet platformi za trgovinu nezamjenjivim tokenima, koja je, inače, razvijena u Srbiji. Ovom saradnjom 'Exit', kao jedan od vodećih brendova svjetske festivalske i muzičke industrije, daje podršku regionalnoj IT i kreativnoj industriji", javljaju iz "Exita".

Dodatni razlog izbora "SolSea", kako dodaju, jeste usmjerenost na blockchain Solana, koja je neuporedivo bolji ekološki izbor u odnosu na vodeće konkurentne blockchain ekosisteme na kojima je bazirana većina NFT zajednice, jer troši daleko manje energije od njih. Naime, pojašnjavaju iz "Exita", jedna transakcija u ovoj kriptovaluti energetski je uporediva sa običnim Google pretraživanjem.

"Osim toga, Solana je neusporedivo brža i s daleko manjim transakcijskim troškovima u poređenju s većinom ostalih blockchain ekosistema. U virtuelnoj trgovini 'SolSea', NFT-evi će biti dostupni kroz nekoliko sedmica, a sve informacije o muzičkim zvijezdama s kojima je napravljena umjetnička saradnja, datum objave kolekcije, kao i svi drugi detalji biće objavljeni premijerno u sklopu 'Exitove' zajednice na Discordu", zaključuje se u "Exitovom" saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije