Muzika

Festival kantautorske muzike "Kantarion" u Trebinju

Festival kantautorske muzike "Kantarion" u Trebinju
Foto: Freepik/pvproductions | Festival kantautorske muzike "Kantarion" u Trebinju

TREBINJE - Festival kantautorske muzike "Kantarion" polovinom maja po prvi put će biti održan u gradu na Trebišnjici, uz podršku Odjeljenja za kulturu grada Trebinja i u saradnji sa Branom Likićem, poznatim kantautorom iz Sarajeva sa adresama u Minhenu i Los Anđelesu.

Likić, koji je kao promociju festivala i sam održao solistički koncert u utorak uveče u Trebinju, uz očekivanje da će ovaj festival okupiti publiku svih generacija, kaže da  kantautor naročitu pažnju obraća na emociju, a to je ključ na koji svi reaguju.

"Festival će okupiti najznačajnije kantautore, a u ovom slučaju imate kantautore koji su pjesnički okrenuti. Mi se bavimo harizmom izvođača. Potrebni su nam ljudi koji nam znaju ispričati priču na jednostavan način, ne moraju biti virtuozi, ali da nas uvuku u taj svoj svijet. Pored poznatih kantautora iz regiona, festival će okupiti i 'mlade snage', kao i najznačajnije ljude iz novinarskog svijeta koji se bave muzikom", kazao je Likić.

Na solističkom koncertu je izvodio pjesme sa svojih petnaestak albuma, koji ne pripadaju nekim striktnim žanrovima, jer se, kako i sam kaže, on teško može smjestiti u neku kategoriju, iako je nedavno u Zagrebu promovisao svoj džez album, objavio je i album za djecu "Pitaj djeda", a uskoro izlazi i novi album njegove nekadašnje grupe "Rezonansa", po kojoj ga pamte starije generacije.

"Danas stvaram muziku širokog žanrovskog i stilskog raspona i sarađujem i nastupam sa vrsnim muzičarima širom svijeta", dodaje on.

Brano Likić je muzičar, producent pjevač, aranžer i kompozitor, koji je kreirao više od 500 pjesama i u svom muzičkom studiju BLAP snimio isto toliko albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije