Muzika

Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu

Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu
Foto: N.N. | Festival klasične muzike "Orfej" od 5. do 7. maja u Sarajevu

SARAJEVO - U Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 5. maja, s početkom u 19 časova, održaće se svečanost povodom otvaranja Festivala klasične muzike "Orfej".

Festival će trajati do 7. maja, a na njemu će nastupiti Dunja Simić, Miron Konjević, Kacper Dabrovski, Sarajevski gradski orkestar i Fuad Šetić te mnogi drugi.

"Festival klasične muzike 'Orfej' teži popularizaciji klasične muzike i njenog značaja, ne samo u umjetničkim krugovima, već generalno u društvu. Ovogodišnje izdanje festivala sadrži visokokvalitetne umjetničke programe usmjerene ka novim generacijama publike, masterclassove višestruko nagrađivanih svjetskih izvođača, predavanje na temu instrumentalnog izvođenja, kao i izložbu grafičkih radova akademskog umjetnika", saopšteno je iz organizacije festivala.

Kako je saopšteno dalje, muzika je univerzalni jezik koji povezuje sve ljude i kroz koji možemo da ostvarimo prijateljstvo sa muzičarima iz brojnih zemalja širom svijeta, a festival svojim ovogodišnjim sadržajem to i potvrđuje.

Festival organizuje i master klasove klavira i harmonike, koje će voditi Luiđi Borzilo i Petar Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije