Muzika

Filharmoničari oživjeli Hari Potera pred 1500 ljudi

Filharmoničari oživjeli Hari Potera pred 1500 ljudi
Foto: N.N. | Filharmoničari oživjeli Hari Potera pred 1500 ljudi
N.N.

Radost mališana i njihovoh roditelja ispunila je danas Kolarac dok je Beogradska filharmonija svirala besplatan koncert nazvan "Hari Poter i Čarobnjakov kamen".

Želja da prisusutvuju prvorazrednom kulturnom događaju motivisala je klince i njihove roditelje da potpuno ispune najznačajniju koncertnu dvoranu u Srbiji.

U Kolarcu, koji je specijalno za ovu priliku bio ukrašen žutim balonima bilo je hiljadu i po duša što je po riječima razvodnika na vratima dvorane apsolutni rekord ove koncertne sezone.

Ako uzmemo u obzir da je koncertna sezona najznačajnijeg orkestra godinama unazad raprodata prije starta prvog koncerta, onda je jasno da Beogradska filharmonija definitivno zaslužuje novu dvorana sa većim kapacitetom za publiku.

Dok su filharmoničari pod upravom dirigenta Aleksandra Kojića izvanredno oživljavali muziku Džona Vilijamsa klinci su glasno komentarisali šta čuju i vide.

U tome im je u pauzama između kompozicija pomagala Branislava Podrumac.

Inače Kojić je očekivano za ovu priliku imao čarobni štapić.

Na kraju koncerta Branislava Podrumac je pozvala klince da uživaju na klizalištu ispred Muzeja savreme umetnosti u Beogradu gdje će biti u prilici da slušaju snimak koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije.

Ulaznica za klizanje je crtež na bilo koju temu.

Svake sezone Beogradska filharmonija priređuje koncerte za djecu, kada se više od 6000 mališana upozna sa zvukom velikog orkestra.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije