Muzika

Filharmonija u znaku džeza zajedno sa sjajnim Krkuleskim

Filharmonija u znaku džeza zajedno sa sjajnim Krkuleskim
Foto: Pixnio | Filharmonija u znaku džeza zajedno sa sjajnim Krkuleskim

​Beogradska filharmonija nastupa sa virtuozom na klarinetu, Stojanom Krkuleskim, u petak 10. maja (Kolarac, 20.00 časova). Pod palicom Valentina Urjupina, orkestar izvodi program u znaku džeza, a na repertoaru su djela Antajla, Debisija, Šoa i Šostakoviča.

Filharmonijsku publiku očekuje uzbudljiv koncert u ritmu džeza i bugi-vugija.

Prvi put sa Beogradskom filharmonijom nastupa jedan od najtalentovnijih muzičara sa našeg podneblja, Stojan Krkuleski, koji je već deset godina solo klarinetista Simfonijskog orkestra u Lucernu. Nastupa širom svijeta, a imao je čast da sarađuje sa svjetskim imenima poput Lahava Šanija, Marte Argerič, Danila Trifonova, Fazilom Sajem, i drugima.

Stojan će pokazati svoju virtuoznost, izdržljivost ali i tonsku suptilnost, najprije u "Rapsodiji za klarinet i orkestar" Kloda Debisija, a potom će publika čuti čuveno visoko Ce4 - najviši ton koji klarinet može da proizvede, a kojim završava čuveni "Koncert za klarinet i orkestar", Artija Šoa.

Raskošan koncert sa puno dobrog ritma, šarma i muzičkih majstorija, otvara "Džez simfonija" Džordža Antajla koja kombinuje džez sa simfonijskom tradicijom.

Kulminacija će biti uz birljantnu Šostakovičeva Džez svita br. 2 u kojoj će se pored uobičajenih simfonijskih instrumenata pridružiti saksofon, gitara i harmonika.

Sve ulaznice za koncert su rasprodate, ali će karte za stajanje biti dostupne sat vremena uoči početka, odnosno do 19.00 sati na blagajni Kolarca, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije