Muzika

Florence + the Machine imaju novi studijski album

Florence + the Machine imaju novi studijski album
Foto: N.N. | Florence + the Machine imaju novi studijski album

Opet sam našla radost u pisanju muzike.

Ovo je rečenica kojom je Florens Velč, frontmenka popularnog britanskog benda Florence + the Machine, opisala proces stvaranja četvrtog studijskog albuma, prikladno nazvanog “High As Hope“.

Album nas vodi kroz njene borbe sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem.

Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a “High As Hope“ je proizvod nove, slobodne Florens.

Pored nje, koja je producent i tekstopisac svih deset pjesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emili Hajni, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rej “Born To Die“. Albumu su prethodili singlovi “A Sky Full Of Song“ i “Hunger“, a nedavno je objavljen i spot za novi singl “Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i legendarni saksofonista Kamasi Vašington.

Rad na novim pjesmama započela je odmah po završetku “How Big, How Blue, How Beautiful“ turneje, samostalno i usamljeno u svom studiju u Pekamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg saradnika Breta Šoua.

“Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svijetu, ali mi dopušta da radim pjesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentisanja s intrumentima i zvukovima, što i jeste moj autorski potpis. Bez zadrške mogu da lupam po zidovima, loše sviram klavir i da budem apsolutno svoja“, navela je pjevačica.

Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz već pomenute muzičare u radu na pjesmama su učestvovali i Sampha, Kelsey Lu i Tobias Jesso Jr.

Objavu izdanja prati i velika svjetska turneja – nakon nekoliko ljetnih festivalskih nastupa, u septembru i oktobru ove godine će započeti sjevernoamerički dio “High As Hope“ turneje, nakon čega tokom novembra slede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije