Muzika

"Generacija 5", "Hladno pivo", "Galija" i "Riblja čorba" narednih dana na Kastelu

"Generacija 5", "Hladno pivo", "Galija" i "Riblja čorba" narednih dana na Kastelu
Foto: Ilustracija | "Generacija 5", "Hladno pivo", "Galija" i "Riblja čorba" narednih dana na Kastelu

Festival "Banjalučki dani muzike i piva", koji će biti održan na platou ispred tvrđave Kastel, sutra svoja vrata otvara za sve posjetioce.

Pred banjalučkom publikom će se predstaviti neka od najvećih imena domaće i regionalne muzičke scene, a festival će trajati do nedjelje, 2. jula.

Ulaz do 21 čas slobodan, a nakon toga košta tri KM

Ulaz na festival pozitivne energije i dobrog zvuka je besplatan do 21 čas, a nakon toga će se naplaćivati po cijeni od tri KM.

Već sutra sve okupljene na platou ispred tvrđave Kastel zabavljaće banjalučki sastav "Racija", koji se nedavno predstavio publici novim autorskim singlom "Životni put". Nakon "Racije" nastupiće i sastav "Kepa & free spirits (ex Smak)", a poslije njih banjalučka publika može uživati u nastupima veterana rokenrol zvuka grupe "Generacija 5" i velikana pank-rok zvuka iz Hrvatske, grupe "Hladno pivo".

Narednog dana ljubitelje piva, energije i dobrog zvuka zabavljaće "Galija", "Irie FM" i "Osvajači".

Treći dan ovog festivala je rezervisan za nastupe grupe "The Best Beat" (real tribute bend "Bijelo dugme"), zatim će zasvirati legendarni bend "Divlje jagode" kao i veterani rokenrol zvuka, grupa "Riblja čorba".

Članovi sastava "Riblja čorba" su istakli da će predstaviti svoj novi singl pod nazivom "Da tebe nije", koji je zauzeo prvo mjesto na svim regionalnim muzičkim top-listama.

Bend planira da pred banjalučkom publikom premijerno izvede ovaj novi singl. Inače, sastav ove godine proslavlja 40 godina postojanja i planira da osim premijere novog singla publici predstavi repertoar najvećih hitova slavnog benda.

Posljednji dan festivala rezervisan je za takmičenje mladih bendova pod nazivom "Banjalučka gitarijada", a nakon ovog muzičkog spektakla slijede nastupi grupe "Logic System Disporder", koja je pobjednik prošlogodišnje "Banjalučke gitarijade", i  kultnog rokenrol sastava "Crvena jabuka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije