Muzika

"Gipsy Kings" u "Boriku": Luda žurka puna emocija

"Gipsy Kings" u "Boriku": Luda žurka puna emocija
Foto: Vladimir Stojaković | "Gipsy Kings" u "Boriku": Luda žurka puna emocija

Ritam i energija koji se rijetko sreću, poseban talenat i posebna emocija, sve su ono što s punim pravom opravdava riječ kraljevi koja stoji u imenu sastava "Gipsy Kings by Andre Reyes" koji je u petak naveče nastupio u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci.

I ako ste očekivali dobru zabavu, ritam koji vam neće dopustiti da sjedite, ova desetočlana ekipa nadmašila je sva očekivanja. Da s pravom u nazivu svog benda imaju riječ kraljevi pokazala je u Banjaluci legendarna grupa "Gipsy Kings by Andre Reyes" koji su svirali ritmove za pamćenje. 

Kraljevi romske rapsodije, kako ih još zovu, svirali su gitare proizvodeći veličanstven zvuk, a publika je s njima pjevala njihove najpoznatije hitove "Baila, Baila", "Amor mio", "Djobi, Djoba", "Un amor", " Volare", "Trista pena", a odsvirali su i nekoliko instrumentala što je publiku dovelo do usijanja.

Iako na samom početku nisu bila popunjena sva označena mjesta, i "Borik" nije, kako se u novinskim člancima često može pročitati, bio popunjen do posljednjeg mjesta, ovi momci su brzo napravili žurku, te je tokom izvođenja pjesme "Bamboleo" parter bio pretvoren u svojevrsni podijum.

Tokom izvođenja iste izveli su i nekoliko djevojaka na scenu, čime su Banjalučanke pokazale da nisu samo lijepe, nego i da odlično plešu. "Gipsy Kings" su svojim pop orijentalnim flamenkom sa elementima rumbe i salse, svoju muziku približili cijelom svijetu, ali i zasigurno ovdašnjoj publici. Prije početka koncerta Andre Reyes je naveo da je za njega flamenko rumba “džipsi rok”, stil koji je osvježio tradicionalni gitarski stil romske folk muzike.

"Na početku smo svirali samo na gitarama, jer smo na njima svi počeli, ali smo vremenom krenuli da uvodimo i druge instrumente, poput udaraljki. To je donijelo jedan drugačiji, nov, bogatiji ritam", objasnio je Andre Rejes.

Nakon sat i po vremena, pozdravili su publiku u "Boriku", koja ih je vratila na bis. Ono što će ostati kao uspomena svima koji su bili na koncertu u "Boriku" jeste muzika koja ljude čini srećnim. "Gipsy Kings by Andre Reyes" nastupili su u Banjaluci nakon koncerata u Zagrebu i Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije