Muzika

Duško Šobat za "Nezavisne": "Đir" je asocijacija za odličnu numeru

Duško Šobat za "Nezavisne": "Đir" je asocijacija za odličnu numeru
Foto: Screnshot/Facebook Duško Šobat | Emir Jugo i Duško Šobat

Gitarista iz BiH sa trenutnom adresom u Beogradu Duško Šobat objavio je gitarsku temu pod nazivom "Đir", koju je uradio u saradnji sa gitaristom Emirom Jugom. Ovaj talentovani gitarista ističe da je nadahnuće za ovaj singl došlo spontano...

"Tema je nastala spontano kao i sve dosad. Prvi put sam imao naslov na prvu, asocijacija je krug ili dobar krug, dobar đir, odnosno điranje", rekao je Duško Šobat za "Nezavisne".

Muzičar dodaje da je tema sama po sebi zanimljiva za dvije gitare, te se iz te ideje rodila i saradnja s Emirom Jugom.

"Tema je za dvije gitare i imao sam potrebu za gostom. U tom momentu kad sam razmišljao koga da zovem sjetio sam se Emira Juge, već sam imao informacije da je vrhunski čovjek, a njegov stil sviranja mi se baš dopada. Javio sam mu se i odmah smo postigli dogovor", rekao je Šobat.

Osim vrhunskog gitariste Emira Juge, sa Šobatom na ovoj temi su radili i brojni talentovani muzičari. Za bas gitaru je bio zadužen Miroslav Gaćeša, bubanj je svirao Filip Premasunac, klavijature Dragan Marković, perkusije Milan Kosić, a za konačni miks i master bio je zadužen Mladen Bojić.

Šobat dodaje da su na video-spotu radili Sanja Tišma i Boško Dimitrijević, te da je video snimljen na nekoliko lokacija u Beogradu.

"Snimanje je trajalo jedan dan i bilo je potpuno spontano i zanimljivo. Rado se sjećam grupe turista iz Rusije koji su upali u kadar zbog gitara i muzike i ne znajući da ostaju u spotu, ili narandži koje kupujemo da se osvježimo i, naravno, ideje padaju šta s njima prije klope", prisjetio se Duško Šobat.

Nova tema je naišla na sjajne reakcije publike i kritike, a već nakon jednog dana na kanalu YouTube dobila je sjajne komentare i poređenja talenta Duška Šobata sa velikim imenima poput Točka iz grupe "Smak".

"Znači mi puno što su ljudi prepoznali moj rad i svi komentari, pozitivni i negativni, su dobro došli jer to je ocjena mog rada, na čemu im od srca zahvaljujem", zaključio je Šobat.

Muzičar dodaje da će u narednom periodu publiku obradovati s još nekoliko singlova na kojima trenutno radi.

"Ovim novim singlovima ću zaokružiti album na kojem radim. Paralelno s tim se sakuplja nova ekipa koja će biti spremna za žive nastupe", poručio je Šobat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije