Muzika

Gradiška u "Ritmu Evrope": Predstavljen spot za festival u Sjevernoj Makedoniji

Gradiška u "Ritmu Evrope": Predstavljen spot za festival u Sjevernoj Makedoniji
Foto: Ustupljena fotografija | Gradiška u "Ritmu Evrope": Predstavljen spot za festival u Sjevernoj Makedoniji

GRADIŠKA – Vokalno-plesna grupa iz Gradiške koju čine Karla Obradović, Maja Skakić, Lucija Cvijić, Tamara Kotur i Andrijana Kovačević, predstavile su pjesmu i koreografiju "Iza osmjeha" Sanje Vučić.

Ovom tačkom mlade Gradiščanke nastupiće  16. marta u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, na Grand festivalu muzičko-plesnog takmičenja za djecu i mlade "Ritam Evrope".

One su prošle godine osvojili drugo mjesto na festivalu "Republika Srpska u ritmu Evrope", održanom u Gradišci, čime su izborile učešće na festivalu u Sjevernoj Makedoniji.

Dragutin Kovačević, šef službe gradonačelnika Gradiške podsjetio je da je grad na Savi učesnik ovog festivala od 2021. godine.

"Ovo takmičenje mladima pruža dodatnu šansu da se iskažu, da predstave svoj talenat i sredinu iz koje potiču", kazao je Kovačević na svečanosti upriličenoj prvog dana marta u Sportskoj dvorani "Arena" u Gradišci.

Cilj ovog festivala, rečeno je na konferenciji za medije, je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije