Muzika

Grmio Beograd: Pogledajte kako je Ramštajn podigao Ušće na noge (VIDEO)

Grmio Beograd: Pogledajte kako je Ramštajn podigao Ušće na noge (VIDEO)
Foto: Boris Milinković/X | Grmio Beograd: Pogledajte kako je Ramštajn podigao Ušće na noge

Spektakularni koncert "Ramštajna" održan je sinoć na beogradskom Ušću, a počeo je nešto poslije 21 čas. Publika je članove njemačkog sastava dočekala ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Kultni njemački metal bend "Ramštajn" održao je prvi od dva koncerta u Beogradu u okviru svoje evropske "Stadion" turneje.

Na početku nastupa, pjevač Til Lindeman izveo je miks "Ramštajnovih" hitova – Ramm 4. Uslijedili su hitovi Links 2 3 4, i Keine Lust.

Spektakl je praćen pirotehničkim i bogatim svijetlosnim efektima, za čiju realizaciju je bilo potrebno oko sedam mjeseci, a za taj posao zaduženo je 18 visokoprofilisanih inženjera, prenosi RTS.

Osim po svom karakterističnom zvuku i spoju alternativnog i gruv metala sa elektro-indastrijal i tehno elementima, "Ramštajn" je poznat po impresivnim scenskim nastupima, zbog čega sa sobom na turneje voze ogromne količine opreme i tehnike.

Bina, ozvučenje i sve što je njemačkom bendu potrebno za koncert u Beogradu bilo je spakovano je u 77 šlepera.

Impresivnom ozvučenju od dva miliona vati treba dodati i više od 1.000 litara goriva koje je potrebno za pirotehničke efekte.

Tokom dva dana, procjenjuju organizatori, ali i hotelijeri, u Beograd se "slilo" oko 120.000 ljudi iz cijele Evrope.

"Ramštajn" je glavni predstavnik specifičnog žanra "nove njemačke tvrdoće" (Neue Deutsche Härte), a od 2000-ih godina probili su se u svjetsku mejnstrim scenu hitovima Du Hast, Mutter, Sonne, Ich Will, Engel, Feuer frei, Amerika i mnogim drugim…

Poznati su po kontroverznim tekstovima i video-spotovima za pjesme, poput numere Deutchland koja je izazvala brojne reakcije kada je objavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije