Muzika

Guns N' Roses tuže pivaru zbog zaštitnog znaka grupe na pivu

Guns N' Roses tuže pivaru zbog zaštitnog znaka grupe na pivu
Foto: metalsucks.net | Guns N' Roses tuže pivaru zbog zaštitnog znaka grupe na pivu

Legendarna rok grupa Guns N' Roses podnijela je tužbu protiv pivare u Koloradu zbog povrede zaštitnog znaka te grupe, a s obzirom da pivara jednu vrstu piva prodaje pod nazivom Guns N' Roses.

Bend tvrdi da je Oskar Bluz iz Canarchy craft brewery firme počeo da prodaje to pivo još 2018. godine bez odobrenja benda, prenio je CNN.

Prodavana je i druga roba, kao što su šeširi, majice, čaše, naljepnice, dugmad i bandani sa logom Guns N' Roses, navodi bend.

U avgustu prošle godine pivnica je pokušala da registruje logo, ali je povukla prijavu kada je advokat frontmena grupe Aksela Rouza i ostalih članova benda ustvrdio da je logo "zbunjujuće sličan" logou grupe Guns N' Roses.

Iako je zamoljen da prestane da prodaje pivo, Oskar Bluz je rekao da će nastaviti prodaju do marta 2020. godine, navodi se u sudskim spisima.

Bend je zbog toga, kako se navodi u tužbi, pretrpio i nastavlja da trpi, a vjerovatno će i nastaviti da ima trpi štetu u vezi sa zloupotrebom zaštitnog znaka, zaštićenog imena, poslovnom reputacijom i dobrom voljom.

"To je zato što ljudi misle da je brend piva nekako povezan sa nama", tvrde članovi benda.

Tvit sa zvaničnog sa naloga pivare iz novembra 2018. godine, inače, opisuje pivo nazvano po čuvenom bendu kao "ljepljive peckave kruške i cvjetne hibiskuse sa suptilnim ukusom hmelja".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije