Muzika

Guy Gerber priredio bombastičan party u Domu mladih

Guy Gerber priredio bombastičan party u Domu mladih
Foto: Flickr | Guy Gerber priredio bombastičan party u Domu mladih

Jedinstveni Get EXITed muzički događaj je donio još jedan sjajan party u Sarajevo. U subotu, 26.11. u punom Domu mladih nastupio je Guy Gerber, jedan od najuticajnijih DJ-eva današnjice, koji je odličnim dvosatnim setom atmosferu doveo do usijanja.

Gerberovi setovi se nikada ne zaboravljaju, jer ima nepogrješivu sposobnost da poremeti očekivanja. Vjeruje u magiju muzike koja predstavlja uživanje, a ne isključivo bijeg, što je iskustvo koje je i donio u Dom mladih.

Uz njega su nastupila dobro poznata domaća imena Bonjasky, Luka Čikić i Rajot. Ovaj party ujedno je uvod u realizaciju novog muzičkog festivala u Sarajevu, koji će EXIT organizovati u saradnji s Garden Of Dreams, a s ciljem doprinošenja brendiranju i promociji grada Sarajeva.

Kroz ovu saradnju osim doprinosa razvoju turizma, dat će se i poticaj razvoju nezavisne kulture Sarajeva, a doprinijet će se i edukaciji lokalnog stanovništva koje će biti uključeno u realizaciju ovih događaja.

Strategija je da EXIT i Garden of Dreams kroz kvalitetnu saradnju i realizaciju zajedničkih projekata doprinesu organskom rastu festivalske industrije u Sarajevu, koristeći globalna znanja i iskustava EXIT festivala i lokalna znanja i iskustava Garden of Dreams festivala. Saradnja na realizaciji ovih događaja potaći će saradnju i u ostalim sferama kreativnih industrija i turizma, gdje će se s jedne strane privlačiti turisti, ali i zadržavati mladi ljudi na događajima u Bosni i Hercegovini

Podrška države i lokalnih vlasti u postizanju svjetskog vrha kvaliteta programa i organizacije ovakvih događaja od izuzetnog je značaja, a to je prepoznala i Vlada Kantona Sarajevo koja je podržala događaj, te najavila podršku novom muzičkom festivalu, kao i svim budućim projektima iz kreativne industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije