Muzika

"Haja, haja" ili "Bolje je zajedno", zvanična himna Mundijala u Kataru

"Haja, haja" ili "Bolje je zajedno", zvanična himna Mundijala u Kataru
Foto: Screenshot/YouTube | "Haja, haja" ili "Bolje je zajedno", zvanična himna Mundijala u Kataru

Uoči finalnog žrijeba Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, FIFA je predstavila zvaničnu himnu Mundijala, koju izvode Trinidad Kardon, Davido i Ajša, objavljivanjem singla "Haja, Haja" (Bolje je zajedno).

Objavljivanjem singla sa zvaničnom himnom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, FIFA nastavlja sa praksom "FIFA zvuka" najavljenim početkom 2021. godine čiji je cilj da se publika širom svijeta poveže kroz zajedničku ljubav prema fudbalu i muzici.

Ova strategija je zamišljena kao spona između fudbalskih navijača, muzičkih entuzijasta, plesača, umjetnika i igre i pjesama koje svi vole.

Kombinacja američke zvijezde u usponu, Trinidada Kordone, ikone afrobita, Davida i katarske senzacije, pjevačice Ajše, FIFA odražava duh Svjetskog prvenstva i "FIFA zvuka" spajajući muziku iz cijelog svijeta.

"Okupaljjući glasove iz Amerike, Afrike i sa Bliskog istoka, ova pjesma simbolizuje kako i muzika i fudbal - mogu da ujedine svijet", navodi komercijalni direktor FIFA Kej Madati.

Numera "Haja, haja" premijerno je izvedena sinoć pred svjetskom publikom fudbalskih navijača koji su pratili dugo očekivani žrijeb.

Ovo je prvi put da će zvučna muzička podloga turnira sadržati kolekciju sa više pjesama, sa međunarodnim umjetnicima koji prikazuju različite muzičke žanrove iz cijelog svijeta, postavljajući melodiju za zaista globalnu proslavu.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije