Muzika

Harmonikaš Petar Marić održao koncert u Istočnom Sarajevu

Harmonikaš Petar Marić održao koncert u Istočnom Sarajevu
Foto: Print Screen/Instagram | Harmonikaš Petar Marić održao koncert u Istočnom Sarajevu

Osmostruki svjetski prvak na harmonici Petar Marić održao je večeras koncert u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu u okviru Festivala klasične muzike "Orfej".

Marić je rekao novinarima da je ovaj koncert dokaz da se mladi ljudi angažuju da harmoniku postave na visok nivo i da ona bude instrument koji će da drži ljudima pažnju i na koncertnoj sceni i šire.

Petar Marić osmostruki je svjetski prvak u klasičnoj električnoj harmonici i ovo je njegov prvi nastup u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz ove ustanove.

Gosti večerašnjeg koncerta bili su laureati prvog izdanja onlajn muzičkog takmičenja "Akordeus", koje je podržalo više od 100 takmičara iz 13 zemalja.

Umjetnički direktor festivala "Orfej" Vanja Albijanić rekla je da je Festival osnovan 2018. godine, te da je ove godine okupio učesnike iz Italije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Srbije i BiH.

Ona je rekla da, osim revijalnog i koncertnog dijela, Festival ima i edukativni dio.

"Danas je završen master klas klavira, bio je i koncet polaznika master klasa, a sutra će Petar Marić održati master klas", rekla je Albijanićeva.

Večerašnji koncert je održao u okviru trodnevnog Festivala klasične muzike "Orfej", koji se u Istočnom Sarajevu i Sarajevu održava od juče.

Sutra, na zatvaranju festivala u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu, koncert će održati pijanista iz Italije Luiđi Borziljo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije